Державна допомога малозабезпеченим верствам

19 жовтня 2012, 11:08
Власник сторінки
0
166

Україні властиві процеси глибокої соціальної диференціації суспільства – з одного боку збільшується прошарок злиденних людей, з іншого – ще більше збагачення купки надзвичайно багатих.

З огляду на це пріоритетом соціальної політики в країні має бути формування середнього класу. Реалізувати це в нинішніх умовах дуже складно, адже сама держава створює умови для подібного розшарування: багатим – усе, бідним – нічого. Втім, вирішення проблеми знаходиться на поверхні. Варто запровадити політику сприяння економічному зростанню. Потребує реформування система надання соціальних виплат громадянам. Має надаватися лише на адресній підставі допомога малозабезпеченим і бідним громадянам. За нинішніх умов є нагальним скасування соціальних пільг забезпеченим громадянам. Не можна обійтись без кардинальної зміни в системі пенсійного та соціального страхування.

Вочевидь, настав час посилити й удосконалити діяльність служб соціального захисту, спеціалісти яких стали до лав тих, хто має боротися з бідністю. Як визначають самі фахівці, наснаги у них вистачає, були б кошти і добра воля можновладців.

Але кого вважати бідним? В народі з цього приводу воліють говорити – одному перли замалі, іншому – юшка рідка. Аби мати підстави для надання соціальної допомоги, варто без можливих двозначностей визначити певні критерії стану бідності, норматив матеріальної підтримки. Нині чи не єдиним критерієм для надання допомоги називають сукупний дохід сім'ї. Але при спробі практичного впровадження цього критерію доводиться стикатися з чималими труднощами - через методичні погрішності.

Варто враховувати й те, що значна кількість відверто бідних людей зубожіли за волею обставин. Більшість з них прагнуть самотужки виправити своє становище. Тож на допомогу мають прийти соціальні служби, які допоможуть тому чи іншому бідоласі з роботою, перекваліфікацією, створенням можливостей для зайнятості трудовою індивідуальною діяльністю. Повинна запрацювати певна система. І такий дієвий механізм готова запропонувати суспільству Ліберальна партія України.

Ліберальна партія України вважає за потрібне затвердження соціальних стандартів для громадян України на рівні не нижче за середньостатистичні показники індексу ООН людського розвитку. У кожного громадянина України має бути достатнім його життєвий рівень, який включає достатнє харчування, одяг, відпочинок, надання медичних послуг, освіти тощо. Треба запровадити дієвий механізм забезпечення виплати державних соціальних гарантій кожному громадянину України, який потребує соціальної допомоги - через залучення їх до соціальних робіт, якщо вони будуть на це спроможні. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: лібералізм,вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.