Кооперативи

19 жовтня 2012, 11:12
Власник сторінки
0
173

Добре, коли маєш власний простір, який можеш обладнати під себе.

Навіть якщо це невелика квартира, але максимально обладнана з урахуванням смаків та потреб її власника. Але спочатку треба отримати квартиру – від держави або ж, що більш реально, придбати власним коштом. Кожен це питання вирішує по-своєму. Хтось збирає гроші та купує житло, а хтось все-таки сподівається на державу.

Кілька десятиліть тому були популярними кооперативи: з огляду на те, що держава не могла всіх забезпечити безкоштовним житлом, або ж черги на отримання заповітних ключів від квартири у новобудівлі доводилося чекати дуже довго, чимало людей ставали членами будівельних кооперативів. Вони дозволяв тим громадянам, які мали кошти, побудуватися без залучення допомоги держави чи банківських запозичень.

В таких проектах були свої плюси та мінуси, але головний позитив все-таки полягав у тому, що люди отримували житло. Правда, власником цього житла, згідно закону, залишався кооператив, який і приймав всі важливі рішення щодо подальшого управління  такою нерухомістю.

Житлово-будівельні кооперативи нині вже не поширені, як це було за часів СРСР. Але достатньо зробити відповідний запит в Інтернеті, щоб побачити численні пропозиції від різних ЖБК, щодо нового будівництва. Та головна проблема полягає в тому, що у більшості наших громадян немає коштів на таке (та й будь-яке) будівництво. До того ж люди віддають перевагу тим будівельникам, які пропонують придбати житло у новобудівлях у власність. Були б кошти!

Втім, як свідчить статистика, в Україні сьогодні зовсім мало тих, хто може дозволити собі розкіш придбати нове житло. Більшість змушена жити декількома родинами у тісних старих квартирах, або ж знімати некомфортне житло за доволі дорогу плату. Що стосується держави, то вона поки що тільки декларує право на житло для своїх громадян, але реально його не забезпечує.

Ліберальна партія України відродить досвід попередніх поколінь та нормативно-правову базу створення Житлово-будівельних кооперативів, що забезпечить  громадянам України право на покращення умов життя та придбання власної нерухомості, як на території міст, так і в сільській місцевості, згідно статті 13 Конституції України. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.