Ліберально-солідарно-соціальна бюджетна система

22 жовтня 2012, 13:35
Власник сторінки
0
234

В Конституції України сказано, що бюджетна система країни «будується на засадах справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами».

Втім, всі ми добре знаємо, що в Україні є регіони, які заробляють кошти, а є такі, що споживають їх. Тобто депресивні області живуть за рахунок тих, які ще працюють. Про несправедливість такого розподілу державного фінансування вже було сказано і написано чимало. Адже це, принаймні, не чесно. Крім того, не секрет, що субвенції з Державного бюджету часто отримують не ті територіальні громади, які того справді потребують, а ті, що можуть лобіювати свої інтереси (точніше, інтереси окремих представників цих громад) у владі – в Верховній Раді та в уряді країни. Так і виходить, що десь будують автобан за ціну удвічі дорожчу від оптимальної, а десь і звичайну однорядку від міста до передмістя не можуть залатати роками…

В бюджеті України немає коштів на розвиток науки, медицини, фінансування зарплат працівників так званої бюджетної сфери – вчителів та лікарів, на реформування житлово-комунального господарства, яке фактично знаходиться на межі колапсу. Навіть на утримання армії в країні не вистачає грошей.

Варто загадати й про те, що обслуговування державного боргу України сьогодні також відбувається за рахунок державного бюджету.  А запозичень в останні роки було зроблено чимало, й для чого вони робились – не завжди говорили народу.

Та головна проблема полягає втому, що соціально незахищені верстви населення, як і ті, хто не належить до цієї категорії, хто працює – може і хоче заробляти, нині опинилися практично в однаковій ситуації: вони не потрібні своїй державі. Вона цікавиться своїми громадянами виключно як платниками безкінечної кількості податків, які повинні годувати можновладців і нічого не потребувати навзаєм.

Звичайно, така система не може задовольнити населення й місцеві громади, та й говорити про реальний розвиток країни за таких умов не доводиться.
От чому Ліберальна партія України має намір запровадити в країні ліберально-солідарно-соціальну бюджетну систему, яка справді буде сприяти реалізації положень, задекларованих у Конституції України.

Ліберальна партія України буде сприяти запровадженню «Ліберально-солідарно-соціальної бюджетної системи в Україні» на виконання статті 95 Конституції України та  ініціювати введення лише трьох податків (10% з обігу на момент переходу прав власності на товар чи послугу; щорічний податок на власність(розкіш); прямий єдиний податок до пенсійного фонду) замість 134 «незрозумілих» податків, які існують на сьогодні в Україні, для забезпечення виконання статей 41, 42, 54 Конституції України. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.