Медичне страхування - засіб вирішення проблем охорони здоров’я

22 жовтня 2012, 13:41
Власник сторінки
0
232

Проблема медичного страхування постає дуже гостро в Україні. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, третина населення земної кулі інфікована туберкульозом.

Півтора мільйони людей на рік помирає від цієї інфекційної хвороби. У зоні особливого ризику – Україна, тут епідемія туберкульозу набула загрозливого масштабу. Складною є епідситуація з онкохворобами, ВІЛ/СНІД, цукровим діабетом, іншими недугами. Значна кількість українців страждає від дефіциту імунітету, що спричинено об’єктивними і суб’єктивними обставинами. За офіційними даними рівень смертність населення в Україні перевищує відповідні показники країн Європейського Союзу вдвічі. З кожним роком стан справ погіршується.

Це можна пов’язати з недосконалістю існуючої системи медичного забезпечення, інертністю владних структур, які за двадцять років незалежності держави не спромоглися створити дійсно ефективну систему надання медичних послуг громадянам. Змінити становище на краще спроможна Ліберальна партія України. Задля виконання статті 49 Конституції України планується вибудувати таку медичну, виробничу, фінансову інфраструктуру, яка сприятиме кожному громадянину України у забезпеченні репродуктивного здоров'я - причому, протягом усього життя – від народження до останнього подиху.

На засадах державного і приватного партнерства має бути впроваджена дієва система обов’язкового медичного страхування. Ця система дозволить забезпечити задоволеність громадян наданими медичними послугами, покращувати здоров’я населення - у довгостроковій перспективі. Медичне страхування розглядатиметься у якості істотного фактору соціальної і економічної стабільності розвиненої економіки. Ця проблема сьогодні на часі, і фахівці Ліберальної партії України готові вирішити її за умов отримання відповідних повноважень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.