Розвиток української медицини

23 жовтня 2012, 17:50
Власник сторінки
0
227

Галузь охорони здоров'я є однією з провідних у діяльності держави.

На меті ставиться організувати та забезпечити кожному громадянину доступне медичне обслуговування, умови задля збереження й підвищення рівня здоров'я. Але сьогодні українська держава, здається, схильна розписатися у власному безсиллі щодо цього - посилаючись на складнощі економічного, політичного, соціального буття. Роками формувалися спеціальні соціальні інститути, що мали займатися збереженням і зміцненням психічного, фізичного здоров'я кожної людини, підтриманням її активного довголітнього життя, у разі погіршення здоров'я - надання медичної допомоги. Але фінансування системи за остаточним принципом майже зруйнувало її. Чи не тому підчас дорівнює подвигу, коли хвора людина все ж таки стає на ноги? Тривалість життя, як чоловіків, так і жінок, зменшується. Високим є рівень смертності осіб працездатного віку - 384 людини на 1000 населення (у зоні риска – дві людини з кожних п’яти.

Країна потрібна реформа медичної системи, обов'язкове медичне страхування, сімейні лікарі. Треба збільшити фінансування системи охорони здоров’я. При цьому важливо з достатньою ефективністю використовувати виділені кошти. Медична допомога має бути доступною людині з невисокими статками, медичні послуги – ефективними, рівень медичного персоналу – високим. Лише тоді можна буде говорити про реальне покращання здоров'я населення.

Ліберальна партія України забезпечить надання кожному громадянину України продовж його життя (від зачаття людини батьками до поховання) раз на рік обов’язкових профілактично-медичних послуг, у тому числі при необхідності послуг швидкої медичної допомоги та комплексних медичних послуг у рамках розвитку сімейної медицини. Якщо Ви підтримуєте ці ідеї, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори -2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.