Інформаційна безпека

24 жовтня 2012, 17:56
Власник сторінки
0
156

Як відомо, існують три рівні інформаційної безпеки: особистий, суспільний, державний.

На особистому рівні людина сама має визначати яку інформацію про себе, своє оточення та діяльність вона може афішувати і дозволяти використовувати, а яку вважати конфіденційною. Також на засадах свободи вибору, кожен з нас може визначати яка інформація йому потрібна і вільно користуватися нею для формування власної точки зору на той чи інший предмет. Суспільний рівень передбачає формування якісного інформаційного простору, плюралізм думок, багатоканальність інформації та незалежні ЗМІ. На державному рівні, передусім, йдеться про  інформаційне забезпечення внутрішньої і зовнішньої політики, систему захисту секретної інформації, протидію правопорушенням в інформаційній сфері, комп’ютерним злочинам.

На жаль, сучасна Україна є далекою від європейського рівня забезпечення всіх видів інформаційної безпеки. Раз у раз ми чуємо від журналістів про утиски свободи слова з боку влади, яка намагається дозувати або ж підправляти правду про власні здобутки в економіці та політиці й окремих членів провладної команди. Опозиційні телеканали закриваються. Газети, що викривають некомпетентність та недбалість нинішньої влади, перестають виходити у світ, а громадян постійно заставляють підписувати якісь документи про те, що вони дозволяють використовувати свою особисту інформацію. Чи в цьому полягає забезпечення інформаційної безпеки держави?

Не маючи сталої державної ідеології та політики у цій сфері (в Україні досі не прийнято закон щодо концепції державної інформаційної політики, не існує єдиного плану та державної стратегії розвитку інформаційної галузі), а також сучасного обладнання та технологій, наша країна поки що не може реально забезпечити високий рівень інформаційної безпеки. Але держава намагається контролювати активність своїх громадян в Інтернеті та обмежити їх свободу слова та мислення.

Якщо і надалі наша країна буде йти таким шляхом, то скоро в Україні, як нині в Білорусі, Парламент  залишиться без опозиції, а інакомислячих відправлятимуть за грати. При цьому державні секрети реально захищати буде неможливо через технічну відсталість та професійну необізнаність спецструктур.

Ліберальна партія України шляхом впровадження дієвого механізму координації між силовими та контролюючими відомствами України, забезпечить інтелектуальну, інформаційну і економічну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність України від будь-яких протиправних посягань. Якщо ви поділяєте цю думку, голосуйте за Ліберальну партію України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: вибори-2012,Ліберальна Партія України,ЛПУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.