«Криївка» тепер і в Білій Церкві

24 жовтня 2012, 18:58
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
410
«Криївка» тепер і в Білій Церкві

Нещодавно перший турнір відбувся серед членів білоцерківської «Молодої Просвіти».

Хто знає, що таке «Криївка»? Більшість людей не вагаючись скаже, що це культове місце для посиденьок за гальбою добрячого пива з тарілкою хрумких свинячих вух для туристів з країн колишнього СРСР. І будуть… не зовсім праві. Адже «Криївка» – не лише усім відома кав’ярня, але й стратегічно-рольова гра із гострим сюжетом і національним присмаком, створена молодіжною організацією «Молодий Народний Рух», як українська альтернатива всесвітньо відомій грі «Мафія».

Нещодавно перший турнір відбувся серед членів білоцерківської «Молодої Просвіти». Так як гра має яскравий повстанський колорит, то «просвітяни» перед її початком обговорили передумови та причини виникнення націоналізму, подискутували на предмет його українських особливостей і познайомилися з брошурою Миколи Міхновського «Самостійна Україна».

А далі була власне гра, присвячена 70-й річниці створення Української Повстанської Армії. Учасники зібралися за столом та поділилися на два табори – «упівців» та агентів НКВС, проникливого Командира СБ УПА та хитрого Кума. А слідкував за всіма гравцями та створював відповідну атмосферу непідкупний Провідник. Поки Криївка буде спати, підступні агенти НКВС, не ловлячи гав, обиратимуть жертву «пострілами», а пильний Командир СБ УПА шукатиме злочинців.

Кожного ранку в «Криївці» відбуваються жахливі речі, адже для когось ця ніч стала останньою. Дехто буде відбріхуватись та виправдовуватись, стираючи зрадливий піт з чола, а хтось – тільки загадково мовчати і вдивлятись пронизливим поглядом у гравця навпроти.

Кого  відправлять «на гіляку» наступним? Хто не проснеться  вранці  під священний клич Провідника – «Слава Україні»? Чи викриють ганебних агентів НКВС?  А може, роковий вибір Криївки впаде на хитрого Кума, що забере з собою в могилу когось із гравців, мовляв, щоб йому не краще за нього жилося? Не виключено, що агенти виконають наказ «кривавої гебні».

Гра сприяє розвитку логіки, спонукає до вивчення психології, вчить володіти своїми емоціями, а неповторний «упівський» колорит лише додає їй гострих вражень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Молода Просвіта,Криївка,Біла Церква,гра
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.