Роман Григоришин закликав не продавати країну

25 жовтня 2012, 20:49
Власник сторінки
журналіст
0
428
Роман Григоришин закликав не продавати країну

У Білій Церкві опозиційні кандидати провели мітинг проти провладного кандидата Чудновського

Ні для кого з білоцерківців не є секретом, що по їхньому 90-му виборчому округу аж кишить політичними махінаціями після спуску на землю «парашутиста». Саме так називають кандидата у народні депутати, що впав на Білу Церкву, як дощ з неба – Віталія Чудновського. Стогривневі купюри в обмін на ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду роздавали неначе буклети на базарі. Натовпи людей мало не душили одне одного в черзі. (для тих, хто був у бронепоїзді – детальніша інформація:http://blogs.korrespondent.net/users/blog/panterawild..)

Відчувши повну нахабність свого опонента і процвітання махінацій у місті, три кандидати у народні депутати – Людмила Дригало, Олександр Марченко та Руслан Зозуля 23 жовтня на площі Шевченка, організували мітинг, що носив назву «Ми за чесні вибори». Чому тільки ці три кандидата об’єднались і виступили проти шахрайств – залишається тільки гадати на картах. 

Центральну площу міста заповнили понад 1000 чоловік. Ще на початку заходу було зрозуміло, що половина з них – «люди з пельменної», інші – «шинники». Згодом серед прапорів ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «Rossava» майоріли і стяги зелено-червогого «Рідного міста». Попереду гордо йшов кандидат у народні депутати, «герой Гондурасу» - Олександр Ліневич, якого аж ніяк не чекали на мітингу, мало того, його не допускали до слова, через що, між опонентами мало не виникла бійка (суперники добряче потішили народ). Та все ж пан Ліневич вирвався на сцену і влаштував справжній скандал. Спочатку "Ласт Хіро" звинувачував Руслана Зозулю в поширенні на нього чорного піару, потім Зозуля обізвав Ліневича технічним кандидатом від Партії Регіонів. Опоненти розважили добряче публіку, яка почала поповнюватись прихильниками УДАРу. Щойно закінчивши Автопробіг в підтримку своєї політсили та кандидата в народні депутати Романа Григоришина, молоді патріоти долучились до опозиціного мітингу.


Не запрошували, зовсім не чекали і не планувати надати слово і наймолодшому кандидату у народні депутати. На  обличчях організаторів  грало здивування. А побачивши автівки з прапорами «Удару», що гучно гуділи біля площі, очі «трійці» полізли на лоб. А згодом, мітинг проти фальсифікацій переріс у «виборі мєня». Трійка «за чесні вибори» розвела на сцені свою піар-камапнію. Серед натовпу лунали вигуки «Дайте слово Григоришину!», «Молодь вперед!». Нарешті рупор взяв Григоришин: «Ми зібралися тут не агітувати за якогось конкретного кандидата. Ми зібралися за чесні вибори для того, щоб відстояти наше право голосу, а головне - щоб його не вкрали. Ми зібралися тут проти людини, яка спустилася зверху, не відомо звідки - Віталія Чудновського. Будучи 6 років народним депутатом,  знаєте, що він зробив за ці 6 років? Спромігся на створення аж 2 законопроектів, одним серед яких, був тільки співавтором. Тут напрошується запитання: На що здатен охоронець? Він же був охоронцем Юлії Тимошенко! То давайте ми в парламент будемо брати ще своїх кухарів, водіїв, прибиральників, - впевнено стверджував Григоришин – Я закликаю, щоб ви звернулися до своїх близьких, друзів, колег з проханням не продавали країну. Я звертаюся до вас, напевне, як представник ваших дітей чи, навіть, онуків, і, представляючи молоде покоління, прошу вас: не продавайте цю країну! 


Я народився вже у незалежній Україні, і виріс в незалежній Україні, і знаєте, я на цих виборах буду перший раз голосувати. І я не обирав тих, що були до цього, але я бачу, що в країні бардак. Я не хочу виїжджати закордон шукати кращої долі, я хочу жити тут. Тому я прошу вас: попросіть своїх дітей, родичів, знайомих, сусідів: не продавайте свій голос! Прийдіть і проголосуйте по совісті. Знаєте, ми дуже звикли говорити про те, що у нас погана влада, погана країна, погані депутати, а в той же момент народ продає свій голос. Я вважаю, що такі люди не мають права говорити, що у нас погана влада, бо вона продала своє право говорити. Я був свідком в Тернопільській області, коли мер виграв вибори за гроші. І до нього підійшла жінка після того, як минуло 2 тижні після виборів і сказала: "Мені потрібні гроші на операцію - там невелика сума залишалася. Ви можете мені допомогти? Я за вас голосувала, а Ви мені платили 100 грн." А він нагнувся до неї і каже: "Жіночко, я Вам заплатив 100 грн., що Ви від мене хочете?"

 Тому я хочу, щоб ви зрозуміли, що ті 100, 200, навіть 300 чи 400 грн. - це відкуп від нас. Ми потім не маємо права до нього звертатися за якоюсь допомогою чи за якоюсь роботою. Я не буду займатися агітацією, я просто прошу зробити вибір своїм серцем, своєю душею, вибір майбутнього. "


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Біла Церква,мітинг,Віталій Чудновський,Роман Григоришин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.