Скільки коштував голос у Києві?

28 жовтня 2012, 17:46
Власник сторінки
Журналист
0
226
Скільки коштував голос у Києві?

Як відомо за статистичними даними опитування 11% громадян готові продати свій голос на виборах. Мене зацікавило хто ж входить у ці відсотки та весь хід подій, і чи отримають люди обіцяні гроші.

    Як відомо за статистичними даними опитування 11% громадян готові продати свій голос на виборах. Мене зацікавило хто ж входить у ці відсотки та весь хід подій і чи отримають люди обіцяні гроші. 

        За тиждень до виборів мені подзвонили у двері, на порозі стояв мій сусід, який запитав мене чи бажаю я заробити легкі гроші, і мене це зацікавило. Знаючи що йде виборча кампанія, я здогадалася що ці гроші можуть бути за мій голос і я запропонувала його розповісти про легкий заробіток. Сусід почав розповідати  - «  Я працюю в штабі кандидата у депутати, мені доручили організувати 10-15 чоловік для того щоб вони проголосували не безкоштовно, оплата буде здійснюватися в 2 етапи по 150 гривень до виборів і 250 гривень після », він запитав мене, чи готова я голосувати на таких умовах?  Я погодилася заради журналістського розслідування.                                    

          28 жовтня 10:00. Ця  година  була назначена для збору людей, які погодилися на цей рішучий крок, хоча більшість з них знають, що це порушення виборчого законодавства.  Переважно люди похилого віку, чого і треба було очікувати, бо пенсії в наш час бажають кращого. Почали видавати білі конверти у яких було обіцяних 150 гривень. На виборчій дільниці ніхто не може прослідкувати навпроти кого я поставлю свій «плюсик», тому я зробила свій вибір так як захотіла. Наступну грошову частину так ніхто і не побачив. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.