Бенюк, братки, суд... Боротьба з фальсифікаторами в виборчому окрузі № 90 триває

01 листопада 2012, 01:54
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
809
Бенюк, братки, суд... Боротьба з фальсифікаторами в виборчому окрузі № 90 триває

Білоцерківці протестують проти фальсифікацій

 На площу до білоцерківської міської ради вийшли сотні білоцерківців з вимогою не фальшувати результати виборів.

«Фальсифікаторам - тюрма», «Марченко – наш депутат» - скандували протестувальники.

«Згідно  з протоколами ДВК з мокрими печатками, які отримали на руки спостерігачі від Свободи, УДАРу, Людмили Дригало, Руслана Зозулі та інших опозиційних кандидатів в народні депутати, - наголосив свободівець Олександр Хозєєв, - перемогу по нашому округу отримав Олександр Марченко з відривом  в 1393 голосів. Проте влада вирішила сфальсифікувати результати волевиявлення громадян шляхом «крадіжки» голосів інших кандидатів. У Романа Григоришина було відібрано 950 голосів і він зараз відстоює правду в судах. Ліневич, Нечас та інші кандидати опинились в аналогічній ситуації, їх голоси також зухвало вкрали і віддали Чудновському»

 

Тим часом в ЦВК відстоювали справедливість троє членів окружної комісії №90, які не змирилися з грубими фальсифікаціями. Серед них, Костянтин Климчук (єдиний з членів ОВК, хто не побоявся висловити окрему думку) та Людмила Ямкова. Вони чекали біля залу засідань, щоб не дати махінаторам безперешкодно здати протоколи з фальшивим підрахунком голосів. Про ситуацію на 90-му виборчому окрузі вже повідомлений голова ЦВК Володимир Шаповал. Також під час брифінгу, який був даний представником ВО «Свобода» у ЦВК Олегом Махніцьким для провідних вітчизняних ЗМІ, як приклад грубого порушення виборчого законодавства і викривлення результатів виборів, були названі 215-й (м. Київ) та наш 90-й округи. Варто відзначити, що вітчизняна преса добре поінформована про підкилимну боротьбу проти Олександра Марченка. Окрім того, ситуацію по 90-му виборчому округу обіцяв відслідковувати посол США в Україні Джон Теффт, якого проінформували про фальсифікації члени ОВК, що приїхали відстоювати правду. 

 

Тим часом, в коридорах Київської обласної державної адміністрації були помічені члени окружкому Сергій Сириця (Партія регіонів) і Ірина Удовена (КПУ).  Нагадаємо, що саме вони були визначені особами для супроводу протоколів до ЦВК. Їх супроводжував один з керівників білоцерківської організації Партії регіонів Костянтин Бугайчук. Отож виникає питання, а чи не отримували ці члени ОВК інструкції від обласної влади щодо подальшого спотворення волевиявлення білоцерківців?

Кульмінацією напруженої доби став суд

Ще вдень у залі суду почали збиратися кремезні, бритоголові чоловіки «відповідної зовнішності». Усі вони мали посвідчення представників преси зроблені на монохромному ксероксі. Але називали себе «вольнимі слушателямі». Суд був призначений на 23:00. Коли Олександр Марченко спробував увійти до приміщення суду, бритоголові почали йому перешкоджати, демонстративно пересмикуючи при цьому затвор пістолета. Зрештою, усіх «братків» вдалося витіснити у вестибюль, куди підтягнулися «свободівці». Там встановилося відносне затишшя. Але воно мало не порушилося, коли до суду приїхав Олег Тягнибок. Зчинилася невелика буча під час якої лідер «Свободи» трохи поштовхався з бритоголовими. Йому вдалося пройти до зали судових засідань. Натомість народному артисту Богдану Бенюку, який також приїхав до суду, прорватися крізь заслон не вдалося. Проте, коли «братва» взнала, що це сам Бенюк, то почала активно з ним фотографуватися, незважаючи на заклики «бригадирів» «…нє паліть кантору!». Тим часом до будинку суду на Печерську прибували усе нові команди «бойовиків». Серед них було багато зовсім молодих хлопців зі зламаними вухами, осіб з неслов’янськими рисами обличчя. Саме таким людям продали своє рідне місто тридцять п’ять тисяч білоцерківців, які виявилися жадібними до двохсот брудних гривень.

Суд був скорим і неправим. Позов Олександра Марченка був відхилений. Проте за декілька хвилин до півночі був поданий новий позов про неправомірні дії ОВК №90. Чекаємо на розвиток подій і підіймаймося на боротьбу!

Читайте також:

Підрахунок голосів у Білій Церкві відбувався з порушеннями. 

Білоцерківці вимагають не фальсифікувати результати голосування

А за скільки ти продав свій голос?

День з кандидатом - Віталієм Чудновським. Гроші взяв, але голосуй по совісті.

На примусовому мітингу студент кричав Чудновському ГАНЬБА

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,ЦВК,Біла Церква,Олег Тягнибок,округ №90,#вибори,Олександр Марченко,ОВК,Богдан Бенюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.