10 книг для повноцінного розвитку!

12 листопада 2012, 14:06
Власник сторінки
Журналист
0
614

В світі існує не один десяток рейтингів, що стосуються вибору книг для читання. З них найбільш прийнятним є той, що підходить саме вам. Отож, пропонуємо ТОП-10 книг, які потрібно прочитати кожному.

1. Біблія

Якщо не читати дану книгу виключно через свої релігійні переконання, це означатиме лише одне – ви просто "топчетесь" ногами по своєму розвиткові! Біблія вважається однією із найдавніших культурних пам’яток у світі, і, крім того, до сьогодні залишається книгою, в якій можна знайти відповіді на усі запитання! Біблія у буквальному розумінні означає «зібрання книг». У двох її варіантах – канонізованому та не канонізованому -  зібрано близько 70 книг, які мають певне тематичне спрямування. Поза сумнівами, що це джерело підходить для будь-кого, адже тут є книги поетичні, історичні, послання, книги закону, пророчі та відкриття! Також "книга книг" вважається священною у християн різних країн світу. Насамкінець хочемо зазначити кілька цікавих фактів про неї. Біблію писали 40 осіб, якими стали син фараона, пастух, рибак, лікар, цар, радник, фарисей та інші. Вона формувалася впродовж 1600 років, з яких 1500 років  - Старий Заповіт, а 100 років  - Новий Заповіт! Книга повністю перекладена 451 мовою, а частково - 2479!

До того ж, ця книга є в найбільшій кількості домівок українців, хоча в деяких з них про її існування навіть не здогадуються або ж просто забувають. Коштує така корисна річ від 30 гривень і до кількох тисяч. Ціна залежить виключно від її оформлення та якості!

2. «Цитатник» Мао Цзедун

Зібрання думок "вголос" в літературознавстві назвали червоною книжечкою, а про її автора знають зовсім небагато. Вислови лідера Китайської народної Республіки користуються попитом у всьому світі, а не тільки на теренах країни, де проживають люди з «вузькими очима». Та навіть якби кожен китаєць прочитав твір свого лідера, то його рейтинг стрімко зріс би! В кожній країні з книгою поводились досить обережно та делікатно: спочатку видавали її невеликим накладом, але як тільки було розпродано першу партію товару, замовляти просто шалений тираж, який просто розмітали на очах. З року появи «Цитатника» на полицях  в 1966 році, перевидавалося зібрання уже сотні разів, а загальний тираж давно сягнув позначки в мільярд. В цій книзі ви зможете прочитати вислови, що стосуються політики, світогляду, військової справи, суспільного ладу.

Якщо ви ще не прочитали книги, то вам це обійдеться зовсім дешево: нічого, адже в мережі Інтернет книгу можна скачати безкоштовно. Однак, не всі згодні на такий легкий шлях, зокрема в Лондоні у 2009 році книгу було виставлено на продаж за 20-30 тисяч фунтів стерлінгів.

"Цитатник" найкраще підійде для тих, хто любить порозмірковувати, пофілософствувати та просто смакувати життя у його найкращій формі прояву – словесній!

3. «Гарі Потер» Джоан Роулінг

Кажуть, що розумні думки приходять в нашу свідомість саме тоді, коли ми найменше їх очікуємо. Так сталося із викладачем іноземних мов, розчарованою в сімейному житті жінкою, Джоаною Роулінг. Їдучи потягом «Манчестер - Лондон», вона вигадує історію для дітей про незвичайних дітей.

Написавши першу книгу про хлопчика-чарівника Гарі, видавець пояснює Джоані, що твори, автором яких є жінка, не можуть користуватися шаленим попитом, тому вона змінює ім’я на псевдонім Дж. К. Роулінг. Книга для дітей фантастичного спрямування полонила й серця світу дорослих. Та й захопила вона не мало не багато, але стільки, що загальний наклад її книг склав 325 мільйонів одиниць (а якщо врахувати той факт, що книга передається з рук в руки, то цифра зростає майже втричі, ато й більше)! Наразі ми мали змогу прочитати 9 романів авторки, з яких сім власне про Гарі Потера, а два іншиі написані, так би мовити, для більш повного його розуміння. Назву книги використовують навіть у голлівудських фільмах, де, приміром, супер-герой – нянька-ВІН змушений дістати книгу про хлопця-чарівника вибагливій дитині, до того ж, книга ще не вийшла в прокат (оце подвиг)!

Придбання такого задоволення дійсно принесе задоволення (вибачте за тавтологію):одна книга вартуватиме від 40 до 100 гривень (в залежності від року видання та, власне, об’єму), а увесь комплект із семи книг – за 500 гривень!

4. «Володар перснів» Дж. Р. Р. Толкін

«Володар перснів»  - культовий твір, написаний філологом та професором оксфордського університету. Аналогічно до «Гарі Потера» книга має фантастичне спрямування, але основна відмінність у тому, що цільова аудиторія дещо старшого віку. Загалом, всі частини роману були написані впродовж 1937 – 1949 років. Роман є другим у світі бестселером, кількість проданих примірників якого перевищила 150 мільйонів.

Володарем персня є той, хто бажає стати невидимим. Саме такими чарівними функціями був наділений перший перстень. Наразі всі частини трилогії екранізовано та введено в прокат. Але лише той, хто справді розуміє суть і смак читання, зможе належним чином оцінити його значення. Вартість – від 125 гривень.

5. «Алхімік» Пауло Коельо

«Алхіміка» називають головною книгою Коельо, проте зрозуміти це можна лише у разі прочитання хоча б декількох його творів. Книга, створена за автобіографічними мотивами , читається надзвичайно легко та невимушено. За переконаннями одного з реципієнтів, мова, якою написаний твір, зрозуміла навіть длоя немовляти! Проблема пошуку корисного та ефективного фактичноз пустого та безформного – була і залишається в силі! Автор розповідає читачеві не просто історію чоловіка, а його внутрішні переживання, мереживно виписані між рядків твору! Власне Пауло Коельо в передмові до книги розповідає про свій недавній фанатизм щодо книг з алхімії, вивчення її таємниць та того сакрального, що вона пропонує! Нам, жителям ХХІ століття, автор хоче сказати: «Філософський камінь таки існує!» Безцінний скарб переданий від серця до серця, але й він має свою номінальну вартість. Книгу оцінено в суму близько 60 гривень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.