10 книг для повноцінного розвитку! ЧАСТИНА 2

14 листопада 2012, 23:00
Власник сторінки
Журналист
0
854
10 книг для повноцінного розвитку! ЧАСТИНА 2

В світі існує не один десяток рейтингів, що стосуються вибору книг для читання. З них найбільш прийнятним є той, що підходить саме вам. Отож, пропонуємо ТОП-10 книг, які потрібно прочитати кожному.

6. «Код да Вінчі»  Ден Браун

Шалений рейтинг має завжди та книга, що написана прекрасним автором, простою мовою та в доступній формі. Усі ці критерії має роман Дена Брауна «Код да Вінчі». Після друку книги, швидкими темпами почала зростати її популярність, не залишаючи байдужим жодного читача. В 2004 році її важко було знайти в книжковій крамниці, а коли з’являлись нові примірники їх розкуповували фактично протягом години. Але в світі все було, як і раніше, спокійно. Та цей спокій був наче своєрідна золота тиша перед великим боєм. Книга стала міжнародним бестселером, переведена на 44 мови і видана загальним тиражем більш ніж 81 мільйон екземплярів. «Код да Вінчі» займав першу позицію в спискові бестселерів журналу «Нью-Йорк Таймс». Багато людей вважають його кращою книгою століття. Цей інтелектуальний детективний тріллер полонив серця багатьох. І найближчим часом виходить його екранізація, що практично повністю повторила сюжет книги. І тоді розпочалася війна. Дену Брауну закидали звинувачення в плагіаті, за використання мотиву Марії Магдалини як коханки Ісуса Христа. А представники католицизму та інших християнських деномінацій кричали про паплюження культу Христа та Діви Марії. Що ж насправді описано в книзі та чи варто було священнослужителям проводити таку полеміку ви зможете дізнатись прочитавши роман, який коштує в середньому 50 гривень.

     7. «Сутінки» Стефан Майєр

Книги «Сутінки» - популярна серія романів американської письменниці Стефані Майєр. Кожна із книг описує події, що відбуваються з головною героїнею, дівчиною на ім’я Белла. Всі частини роману стали бестселерами і перекладені на 37 мов світу. Загальний тираж саги «Сутінки» на сьогоднішній день складає більше ніж 40 мільйонів екземплярів.

Вся серія «Сутінок» складається з таких частин: «Сутінки», «Новолуння», «Затемнення», «Світанок». На думку більшості з тих хто прочитали бодай одну із частин роману – книга прекрасна! Таке своєрідне співвіднесення фантастики та романтики стало смачним міксом для тих, хто його таки спробував. Але, якщо брати до уваги всі частини, це чисто романтичний твір про кохання. Та й навіть успіх цього роману виключно в його романтичній складовій. Найбільшим попитом твір користується у дівчат від 15 до 23 років. Едвард – це чоловічий ідеал, красунчик, неперевершений та сильний молодик, вийти заміж за якого хоче практично кожна з читачок. Кожна з них просто мріє побути на місці Белли бодай недовго. Якщо ви зважились на крок читання дещо сентиментальної літератури, твору, що проникає до найглибших кутиків душі, то витратьте 50 гривень і починайте смакувати надчутливу прозу! До того ж, із завтрашнього дня у кінотеатрах Вінниці ви матимете змогу подивитись екранізацію частини під назвою «Світанок».

8. «Віднесені вітром» Маргарет Мітчелл

Романи про кохання займають одне з визначних місць в історії літератури. Саме завдяки таким творам людство дізнається про зразки шедеврального мистецтва, адже таку висококласну прозу, яку подекуди називають навіть вищою аніж класична, читають в переважній більшості жінки, які й передають книги із рук в руки, поповнюючи рейтинги новими й новими голосами «За»!

Справжня сентиментальна та реалістична історія лягла в основу роману Маргарет Мітчелл «Віднесені вітром» (в деяких перекладах на українську – «Знесені вітром»). У романі розповідається про життя Скарлетт ОХари у період громадянської війни в США. Скарлетт, спочатку вередливому дівчиську, доньці багатого плантатора із Джорджії, довелося пройти через важкі життєві випробування, пов’язані з війною і злиднями, в яких загартовувався її характер. 1939 року вийшла перша, і, поки що, остання екранізація твору, який досі вважається класикою кінематографу. Що ж стосується ціни, то вона одна з найменших порівняно з вище зазначеними творами: 35 гривень!

9. «Думай и богатей» Наполеон Хілл

Якщо ви хочете стати багатим та успішним якнайшвидше – ця книга виключно для вас! Все про мотивацію, правильну постановку мети в житті, та роль навчання і самоосвіти. Після прочитання книги життя багатьох людей кардинально змінювалось в кращу сторону. Хтось дійсно розпочинав власний бізнес. Але й траплялись по-істині унікальні й ексклюзивні кадри: старшокласники переставали ходити до школи, тому що не пов’язували свою подальшу діяльність з досвідом, який набули в шкільні роки. Інша справа в світогляді громадян США та України, адже країни апріорі різні, і структура ведення власної справи має різне коріння. Та це вторинне. Перш за все витратьте 40 гривень із сімейного бюджету, та прочитайте книгу. Можливо вона змінить ваше життя?!

10. «Щоденник Анни Франк» Анна Франк

Вона народилася в Німеччині, але її батьки були євреями! Це й стало причиною її смерті. Дівчина 13 років протягом двох років переховується від нацистської влади. Протягом двох років дівчинка вела свій щоденник. Після його написання вона взялась за редагування епістолярію, замінила імена на несправжні, але так і не змогла опублікувати. Концтабір – таке місце проживання визначила для неї влада. Переїхавши до нового місця тоді ще молодий підліток навіть не здогадувалась що скоро зустрінеться зі смертю, а зі всієї сімї виживе лише батько.

Кожен хто читає книгу не соромиться плакати, тому що є над чим! Прикрість також полягає в тому, що книгу дістати надзвичайно важко. В Інтернеті ми знайшли що її можна замовити в Росії. А зараз можете переглянути фільм, або читати книгу в електронному варіанті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.