Оппозиционные политики о выборах (почти без комментариев)

16 листопада 2012, 21:55
Власник сторінки
0
449

Приведенные цитаты взяты из блогов некоторых оппозиционных политиков, помещенных на УП после выборов


Перечитал заявления некоторых оппозиционных политиков, высказанные ими на блогах в УП. Привожу их почти без комментариев. Избиратели должны иметь хорошую память.

 

4.11.2012

 

Гриценко:

«Щойно я вніс Арсенію Яценюку, як голові Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", пропозицію: негайно (завтра, максимум у вівторок) скликати З'їзд ВО "Батьківщина" – обнулити і партійний список, і список мажоритарників. В Раду за цих умов – не йти! Бо інакше втратимо довіру людей, які нас підтримали, а це – найважливіше! Яценюк підтримав. Турчинов теж. Соболєв теж. З іншими лідерами партій зв'язуємося».

 

Аваков:

«У оппозиции есть два выхода:

А) устало забрести под купол верховной Рады – перевести дух, с остервенением обличая дикую процедуру выборов, отобравшую голоса оппозиции – и ждать следующего шанса...

Б) поднять забрало, разорвать привычный власти формат – не входить в парламент – не признавать выборы. У оппозиционеров, если они действительно оппозиционеры – не возникнет вариантов и вопросов – возникнет только ответ, чистый и ясный!»

 

Княжицкий:

«Те, що відбувається на мажоритарних округах – спотворення результатів виборів, фальсифікація, порушення закону державними чиновниками, співробітниками силових органів. Очевидно, що змиритися з цим неможна, оскільки у такому разі, опозиція фактично стає співучасником злочину, який чинить влада. А отже – припиняє бути опозицією».

«Але влада поставила опозицію у такі умови, коли погодитися з цинічною фальсифікацією на округах неможливо. Саме тому або влада дасть задній хід і визнає несфальсифіковані результати виборів за оригінальними протоколами або ситуація поступово перетвориться на революційну, скільки б не говорили про неготовність українців до таких радикальних кроків.»

«Якщо ж опозиція погодиться з цим нахабним беззаконням, то тим самим візьме на себе відповідальність за те, що Україна фактично при мовчазній згоді опозиції, перетвориться на авторитарний режим білоруського або російського типу.»

 

5.11.2012

 

Гриценко:

«Явна і нахабна фальсифікація даних про результати голосування, свідоме введення усіх нас в оману. Одним словом – злочин! Вкотре на цих виборах. Знову проковтнемо? Як на Миколаївщині, Вінниччині, Київщині, Херсонщині – усюди по країні? Депутати від опозиції готові сісти в новій Раді поряд з губськими, засухами, травянками... і тихенько разом працювати, нібито нічого не відбулося?

А, може, таки одважимося на відповідальний і рішучий вчинок? І скажемо усі разом тверде "ні" – і цій владі, і її злочинам, і таким чином сформованій Раді?

«Щойно привітав Віталія Кличка за відповідальне і мужнє рішення – за готовність УДАРу скласти депутатські повноваження в разі якщо Янукович не зупинить брутальні дії влади. (Мабуть зупинив!?)

Я переконаний, що спільне, консолідоване рішення трьох політичних сил (ВО "Батьківщини", ВО "Свободи" і УДАРу) – відмовитися від депутатських мандатів – дає країні стратегічну перспективу на безкровну революцію, замість малорезультативного тактичного реагування на чужі плани і дії, в режимі одноклітинної амеби».

«Так і підмиває кой-кому дати в морду, за оте "переможне" визнання повторних виборів у п'яти округах. Зрадили хлопців, які відкрито пішли проти бульдозера – і перемогли; зрадили тисячі і тисячі людей, ….

А тут, у столиці, знову та сама історія, як із Законом про вибори – потерпели очередную победу

 

8.11.2012

 

Гриценко:

«Зараз, коли всі побачили, що влада не реагує на протести опозиції, навпаки – діє ще більш цинічно і зухвало, а хвора і без того Юля Тимошенко може реально підірвати своє здоров'я, чи не дай Боже, стати інвалідом – опозиція має діяти набагато більш рішуче.

Єдність трьох опозиційних сил, спільні рішучі дії і готовність до самопожертви – в цих трьох засадах я бачу запоруку нашого успіху. Ситуація не лише на вулиці, в т.ч. біля ЦВК, а загалом по країні, може змінитися кардинально, коли люди побачать і повірять, що опозиція не імітує боротьбу, а реально бореться – за кожен голос, за кожного кандидата, і нікого з них – не здасть!

Коли люди переконаються, що жоден із опозиціонерів, обраний депутатом, не тримається за свій мандат і не ховатиметься за недоторканність. А всі разом – ми готові, спираючись на підтримку людей, пройти цей шлях боротьби до кінця, до перемоги. Про це сьогодні була серйозна, відверта, часом дуже гостра, але напевно – вкрай важлива розмова на засіданні Ради Об'єднаної опозиції.»

 

Аваков:

«Поэтому столько непонимания и вопросов возникает у иностранца, наблюдающего за происходящим в Украине. Он, иностранец – представить себе не может – почему украинцы терпят от политиков ТАКОЕ? Почему допускают? И... почему политики не боятся вести себя таким образом?!!»

 

12.11.2012

 

Гриценко:

«Опозиція піде в Раду і діятиме відповідно до "Спільної заяви про дії опозиційних сил", ухваленої сьогодні "Батьківщиною", УДАРом і "Свободою"»

(Апофеоз!!!)

«Я не поставив підпису під цим документом, бо пропонував інший план дій, і він не був підтриманий. Тим не менше, рішення прийнято – будемо його виконувати. Життя покаже, чи було воно вірним...»

(Дисциплинированные вы наши!)

 

И что же мы имеем с гуся, в результате этой «бури в стакане воды»?

Так называемые оппозиционеры «устало поплелись под купол Верховной зРады», успешно «проковтнулы» все, что им предлагали, и будут успешно «работать» как «одноклеточные амебы» вместе с губскими, засухами и травянками, будто ничего не произошло.

Правда говорят «будем бороться», и пусть только влада попробует поднять «пенсийный вик» мы будем здесь недалече, за занавеской, и сделать это власти не дадим. Защитим, дескать, своих избирателей! Верим вам, конечно! Не впервой!

Не так страшно, если тебя ненавидят, хуже – если презирают!

Это все, что сейчас можно сказать нашей «оппозиции».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Оппозиция,Выборы,депутаты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.