А як вшанував память своїх пращурів ти?

24 листопада 2012, 20:19
Власник сторінки
хакер, каратель
0
436
А як вшанував память своїх пращурів ти?

День памяті у Дніпропетровську

В Україні і у світі сьогодні вшановують память заблих від голоду 33 року. Ця подія - геноцид української нації, бала однією з найстрашніших сторінок в українській історії. Страшною смертю загинули мільйони українців, в той час як радянська влада продавала їжу за кордон задля індустріалізації.

Дніпропетровськ не став виключенням, кілька сот дніпропетровців прийняли участь у вшануванні загиблих.

Проте цьогоріч громада не тільки вшанувала память, а й вимагала від влади перейменувати вулиць названих на честь організаторів голодомору. Такою вулицею є вулиця імені Косіора, людини яка керувала УРСР під час геноциду і яка взяла в ньому безпосередню участь.

Вже близько півроку небайдужі Дніпропетровці домагаються перейменування цієї вулиці. Проте через перепони з боку влади процес просувається дуже повільно.

Влада влаштовує показуху, раз на рік покладаючі квіти до меморіалу і розповідаючи про страшну трагедію, проте на справах стоїть на боці організаторів геноциду. Адже на 22 році незалежності і досі безліч вулиць носить імена вбивць.

Крім того, такі представники влади як заступник Дніпропетровського мера Крупський(балотувався від ПР у 24 окрузі але програв) публічно заявляють що виступають проти перейменування вулиці. Тобто на їхню думку, правильно, що в Україні на честь виконавців голодомору названі вулиці і висять меморіальні дошки.

Перша акція відбулася о 11 годині коли влада показово "вшановувала" память загиблих. Представники громадських організацій та партії Свобода розвернули багато плакатів, щоб привернути увагу до даної проблеми. Судячи з усього влада була невдоволена нашою появою, а міліція намагалася спинами прикривати плакати.

Проте акція вдалася, велика кількість людей зібраних владою а також ЗМІ побачили вимогу мешканців, та й владі було нагадано що Дніпропетровськ  українське місто.

Після влади згадати трагедію прийшли представники опозиційних партій. Задля справедливості слід зазначити, що у Нашої України та батьківщини було безлічь можливостей очистити Україну від радянських назв проте вони цього нажаль не зробили.

Фінальна частина вшанування відбулася в центрі міста. Близько двох сот громадян пройшлися зі свічками центром міста, від Европейської площі до розташованого на вокзалі меморіалу жертвам голоду і репресій.

Акція закінчилася молитвою та покладанням квітів до меморіалу.

Нащо я приймав у цьому участь і для чого все це робиться? Це не просто вшанування памяті, це приклад для всіх інших, приклад того що необхідно бути патріотом і знати історію своєї країни, а звідси запобігання схожих трагедій у майбутньому. Крім того це мобільзація і гуртування українськиї сил, знайомства і пошук однодумців.

Тільки обєднавши зусилля ми зможемо збудувати велику країну і запобігти подібним трагнедіям у майбутньому.

І на останок, прошу всіх небайдужих підтримати рух за перейменування вулиць у Дніпрі, особливо це стосується Дніпропетровців. Цей рух є неполітичним хоча і підтримується деякими партіями зокрема Свободою, Конгресом націоналістів і трохи іншою опозицією, але ініціатор і організатор руху безпартійний. Всі акції стосовно перейменування вулиць проводятся без партійної символіки, акції почалися ще до виборів і будуть продовжуватись до нашої перемоги - до перейменування вулиць. 

Почали ми з Косіора і хочемо перейменувати цю вулицю на честь українського актора Богдана Ступки.

Наша група у Контакті http://vk.com/club43124907

Наша група на Фейсбуці http://www.facebook.com/groups/472984416069091/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: память,голод,Дніпропетровськ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.