Від "якісної їжі" до лікарні

28 листопада 2012, 22:40
Власник сторінки
журналист
0
304

Проблемна стаття

 Продукти, які ми - народ споживаємо дуже впливають на наш стан здоров'я. Безпека продовольчих товарів, на мою думку - найважливіший із факторів. В нашій країні є глобальною проблемою захворювання на Віл-інфекції, гепатит та туберкульоз, але на скільки часто люди потрапляють до лікарень з діагнозом гастрит або виразка? Люди страждають через алергії, або біль у підшлунковій залозі, при цьому не їдять шкідливих продуктів, як чіпси, газована вода, їжа швидкого приготування тощо.
Стан якості продуктів значно погіршився за останній час. А чому? Тому, що багато продукції привозиться з-за кордону, яку особливо не тестують в Україні, на виробництвах припиняють сумлінно та відповідально слідкувати за приготуванням продукта харчування, дуже низький рівень санітарної культури, використовують неякісні компоненти, тобто на усьому заощаджують гроші.
По результатам контролю якості за продуктами з'ясувалося, що більшість сировини забруднено токсичними та хімічними сполуками, а також мікроорганізмами. Вміст тяжких металів значно перевищує норму приблизно  у 10% продукції.
Та що можна говорити про добросовістність, якщо хімія з'являється навіть у дитячому харчуванні. 
Але що найгірше, заощаджують гроші не лише на виробництві продуктів, але й там, де їх продають. В супермаркетах часто замінюють обгортки, перепаковують - тобто роблять товарний вигляд. Адже їм не вигідно викидати купу продуктів, які вже не придатні для безпечного споживання. Вже не кажучи про товар на вулиці, тобто ринках. А страждаємо через це саме, знову ж таки, ми.
Як часто ми дивуємося появі хвороб? Начебто все добре було, нічого шкідливого не робив, нічого не траплялося, але ж звідкись є. Витрачаємо багато зусиль та грошей на лікування, у той час як хтось заощадив на цьому. Я вважаю, що правління повинно краще поставитися до цієї проблеми. Хочу звернутися до людей, котрі працюють у цих сферах: "Ви б навряд чи захотіли, труїти себе й своїх дітей. НЕ ТРУЇТЬ Й НАШИХ!"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.