Жонглювання бюджетом у Білій Церкві

05 грудня 2012, 12:31
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
288
Жонглювання бюджетом у Білій Церкві

30 листопада відбулося пленарне засідання тридцять другої сесії Білоцерківської міської ради VІ скликання, яке проводив міський голова Василь Савчук.

Перед початком пленарного засідання відбулося спільне засідання депутатських комісій. Вони обговорили питання, яке було винесено на розгляд сесії міської ради. Порядок денний був оригінальним і складався з двох питань, одне з яких «Різне».

В ході сесійного засідання депутатами міської ради були внесені зміни та доповнення до рішення міської ради від 28.12.2011р. № 408-17-VІ «Про бюджет м. Біла Церква на 2012рік», які пов’язані з перерозподілом планових призначень із метою більш раціонального використання коштів. Особливих дискусій зміни та доповнення не викликали, і, сподіваємося, кошти будуть «більш раціонально використані». Подібні надшвидкі засідання міської ради наштовхують на думку, що із міським бюджетом не все гаразд і керівництву міста доводиться вишукувати засоби для фінансування нагальних потреб Білої Церкви. Якщо такі методи роботи на благо міській громаді, будь ласка, головне, щоб перерозподіл коштів був не звичною процедурою і «латанням дірок» у бюджеті.


В різному виступили депутати міської ради К. Бугайчук, який порушив питання законності заварювання сміттєпроводів в міських багатоповерхових житлових будинках. «Не встигли від сміттєпроводів відійти зварювальники, як там уже з’являються відгороджені закапелки. Треба прийняти рішення не заварювати сміттєпроводи, якщо не буде письмової згоди на те 90% мешканців будинку, бо незадоволені діями комунальників люди готові їхати в Київ протестувати під облдержадміністрацією. Ми що, хочемо осоромитися на всю Україну?» - емоційно закінчив свій виступ депутат. Василь Савчук погодився з Бугайчуком, дав доручення своєму заступнику Валерію Гнатюку розібратися зі скаргами незадоволених і озвучити цю інформацію на наступній сесії.

Депутат Ярослав Яременко був стурбований тим, що у сесійному залі було обмаль його колег: «У місті обрано шістдесят депутатів, а сьогодні присутні лише тридцять п’ять. Декого у цьому році ми не бачили взагалі. Вважаю за необхідне висвітлити у пресі те, як депутати ходять на сесії, як беруть участь у роботі профільних комісій. Хай люди читають і зроблять висновок про свій вибір». Міський голова жартома запропонував розповсюдити серед депутатів портрети прогульників. А даремно, народ повинен знати своїх «героїв».


На закінчення Василь Савчук поінформував депутатський корпус про стан надходження коштів, які затримувало державне казначейство, і виразив сподівання, що й цю проблему вдасться вирішити найближчим часом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,міськрада,сесія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.