Печерська земля не для простих українців? І знову Мирошніченко?

06 грудня 2012, 10:23
Власник сторінки
0
944
Печерська земля не для простих українців? І знову Мирошніченко?

У Києві, аби дати рейдерам заволодіти ласим шматком землі, міліція заарештувала просту вчительку Ніну Москаленко

Москаленко Ніна Іванівна все своє життя мешкає за адресою: Київ, провулок Землянський, 14, у будинку, де з 50-их років жили її батьки. Даний будинок один із небагатьох, що були зведені на цій території півстоліття назад. Зараз вони повністю оточені дорогими палацами депутатів, чиновників, бізнесменів і подібних "добродіїв".

Розташування, і справді, дуже непогане. Виходячи з подвір'я, буквально впираєшся в огорожу Національного ботсаду імені Гришка, а з вікон будинку із протилежного боку прекрасно видно Дніпро та куполи Києво-Печерської Лаври. Важко не погодитись: місце для проживання чудове.

Пряма мова Ніни Москаленко:

"Для мене виникла складна й загрозлива ситуація. До мене додому з'являються невідомі люди, коли я прошу їх представитися чи показати документи, вони відмовляються. Кожен із них заявляє, що він є власником даної частини будинку. Представлялись по-різному, то Борис Миколайович, то Станіслав Федорович".

9 травня 2012 року з'явилися представники інституту земельних відносин із документом від 8 травня 2012 року, відповідно до якого такий собі Поліщук Роман Миколайович звертається із проханням про виконання топографо-геодезичної зйомки території земельної ділянки за вказаною адресою для подальшого розподілу між співвласниками.

У документі було вказано мобільний телефон Поліщука, але як виявилось, він був указаний неправильно. Також у документі були наявні дві адреси проживання даної особи.

Заміри проводив Скрипка Ігор Віталійович, інженер ІІ категорії КП "Київський інститут земельних відносин".

Із листа-звернення Москаленко:

"Незважаючи на нашу відмову та звернення до правоохоронних органів, невідома особа продовжила наполягати на продажу нашої частки будинку, використовуючи погрози завдати шкоди мені та моєму синові, обмежити наші права та свободи, унеможливити проживання в житловому будинку, або зробити таке проживання нестерпним.

Для підтвердження правдивості погроз невідомою особою було поселено в житловий будинок групу людей, які ведуть антисоціальний спосіб життя, що проявляється в постійному вживанні алкогольних напоїв, нищенні мого майна, створенні шуму після півночі.

1 червня 2012 року мною було отримано телефонний дзвінок від особи, яка представилась як довірена особа власника 1/3 частини житлового будинку. Вищевказана особа повідомила, що спілкування зі мною щодо продажу житлового будинку з даного моменту будуть проходити в грубій формі, не виключаючи застосування фізичного насильства над мною, матір'ю та моєю дитиною.

Зважаючи на реальність погроз від невідомої особи, або її довірених осіб, я неодноразово зверталася до Печерського РУ ГУ МВС України в Києві.
Проте, на мої звернення вищевказаний правоохоронний орган жодним чином не реагує".

Кілька невідомих чоловіків на кількох автомобілях прибули до місця проживання Ніни Москаленко. Коли жінка спробувала вигнати їх, її побили. Били так, щоб не було видно та не можна було зняти побої – зі знанням справи. Жінка зробила фото єдиних слідів тієї "боротьби", які можна побачити.

Уночі 30 серпня 2012 року відбувся черговий напад рейдерів на помешкання та родину простої киянки Ніни Москаленко. Крім того, днями "зацікавлені" рейдерами міліціянти порушили проти Н. Москаленко дві кримінальні справи: "за завдання тяжких тілесних ушкоджень" і… "навмисне вбивство"! За версією міліції, під час чергового нападу 48-річна жінка проломила голову одному з нападників і звинувачується у смерті свого вітчима, що помер два роки тому через проблеми зі здоров'ям. Бандити погрожували Ніні Москаленко її неповнолітнього сина "запроторити в армію, звідки він живим не вийде", а 81-літню матір Ніни Іванівни обіцяли "згноїти". Причиною такої агресії є те, що Ніна Москаленко живе на Печерську. Земля, що належить простій українській родині, стала об'єктом зацікавлення. 

Але, не зважаючи на розголос, втручання потужної політичної організації – "Свободи", а також народного депутата України, – рейдери продовжують знущатися над бідолашною жінкою, яка з останніх сил намагається відстояти своє право в нерівній боротьбі з криміналом, боячись за своє життя, а особливо – за життя свого неповнолітнього сина.

30 листопада до помешкання Ніни Іванівни прибули народні депутати від "Сврбоди" Мірошниченко і Гелевей на чолі з групою активістів. як виявилося, рейдери заварили металевою планкою спільний прохід, на користування яким Москаленко має повне право і завалили його купою сміття. 

На відео Мірошниченко проводить виховну роботу із представниками рейдерів

Коли жінка спробувала потрапити на подвір’я то їй пригрозили:
- «зайдьош, ми тебе кішкі випустім.» 
Погрози звучали до прибуття працівників міліції.
Рейдери розвели багаття із матералів покрівлі маленької будівлі, на подвір"ї, яка належить суто Москаленко. Також завдали серйозних ушкоджень кладці, вибивши чимало лицевої цегли. рейдери були в стані алкогольного сп"яніння, вживали ненормативну лексику і відмовлялися пред"являти документи.
Після словесної препалки, депутати і активісти звільнили прохід, зірвали "пломбу" і прибрали частини будматеріалів та іншого мотлоху з проходу. 
Міліція не втручалася. лише після того, як жінка з сином таки потрапили до помешкання, міліціонери відібрали пояснення в неї та в рейдерів.

До училища прибула Ніна Іванівна, а разом з нею народний депутат від "Свободи" Ігор Мірошниченко. Москаленко понавиписували доган заднім числом, звинуватили в недобросовісному виконанні обов"язків. Насправді все виявилося набагато простіше. Через те, що їй два місяці довелося пролежати в лікарнях, залишилося чимало недопрацювань. Після розмови з начальником училища Романенком, який, цілком можливо обслуговує інтереси рейдерів, Москаленко отримала два тижні на надолуження втраченого.  Як виявилося, незаконні звільнення викладачів у ліцеї не є новною. Про це повідомила колега Ніни Іванівни, яку було звільнено без жодних підстав.

Ніна Москаленко живе у приватному будинку разом з неповнолітнім сином і літньою матір'ю. На неї почали чинити тиск. Спочатку все обмежувалось погрозами. Потім силоміць було встановлено паркан і перешкоди, щоби не дати родині Москаленків потрапити до своєї ділянки. Також у багаторічному саду біля будинку було знищено усі зелені насадження і дерева, за якими роками доглядали їхні власники. 18 липня 2012 року відбулась чергова спроба витурити українців зі свого помешкання. З самого ранку на місце прибули найняті загарбником будівельники, які почали зводити новий паркан. Тоді власниця зателефонувала керівництву Київської "Свободи", і менше ніж за годину до неї прибули більш як 60 націоналістів. Вони одразу припинили усі будівельні роботи, а самих робітників розігнали. На місці подій був присутній представник рейдера – відомий адвокат Денис Бугай. Він є членом правління Асоціації юристів України.

Бугай

З очевидних причин ані будівельники, ані Денис Бугай не хотіли йти на фізичний конфлікт, тому після пояснювальної бесіди і дачі показань працівникам міліції, які прибули на місце події, вони пішли геть.Варто зазначити: з самого початку конфлікту на місці були присутні працівники Печерського відділку міліції, вдягнуті у цивільне, які знімали на камери дії свободівців. Очевидно, що вони прибули на місце подій не з метою перешкодити незаконним діям рейдерів, а затримати націоналістів, які стали на захист своєї соратниці.

Мірошниченко привіз із собою телебачення.

Показово, що ці справи було порушено у той самий день, коли Ніна Москаленко відмовилася віддавати рейдерам свій родинний будинок і землю біля Ботанічного саду на Печерську. Рейдери в чергове пропонували родині Ніни Москаленко забратися геть. Кримінальники, яким дуже приглянувся ласий шмат землі у центрі Києва, навіть не пропонували грошової компенсації чи адекватного обміну житлових площ. Коли Ніна Москаленко вкотре відмовилася від “пропозиції”, рейдери заявили, що “запроторять учительку в тюрму, а її неповнолітнього сина згноять в армії”.
В СІЗО, куди Ніну Москаленко запроторили 25 вересня, стан її здоров’я різко погіршився. Зараз вона перебуває в лікарні; в неї сильно підвищився тиск і тривають викликані цим кровотечі. “Попри мій тяжкий стан, за мною два дні по п’ятах ходили міліціянти, ніби я якийсь страшний монстр. А вчора ввечері ця “охорона” зникла, а слідчий мені повідомив, що постанову про тримання під вартою скасовано”, – зазначила Ніна Москаленко. На разі вона перебуває в лікарні на підписці про невиїзд.

Варто, до речі, зазначити, що до училища разом з Ніною Іванівною не пропустили її законного представника, в якої була на руках відповідна довіреність, де чорним по білому було написано, даний документ дає право представляти Москаленко, в тому числі, і в установах закритого типу, в тому числі й військових.

У ліцеї Богуна де працює Ніна Іванівна шукають причину звільнити її з роботи, піднімають особову справу, всю можливу звітність та документи. по закону можна піднімати дані за останні 6 місяців, а тут шукають і серед даних 10-річної давності. 
Без відома начальника училища це робитися не може. варто задати йому питання, чи є насправді причини для звільнення Москаленко і чи знє він трудове законодавство, яке чітко встановлює певні терміни, яких не можна порушувати.
Начальник училища генерал-майор Романенко Данило Володимирович.


Ось він - красень, який свої недолугі уподобання ставить непросто вище закону, а й вище людини і підозрюється в допомозі рейдерам. Романенко Данило Володимирович, генерал-майор, наччальник училища Богуна. Це він скликає "педради" по суботах, вириває Ніну Іванівну Москаленко з дому від хворої матері і ліпить їй догани заднім числом.

Попереднє судове засідання у справі відбулося 28 листопада. Крім того, за інформацією "Свободи", жінку намагаються вигнати з роботи.

"За нашою інформацією до ліцею Богуна з прокуратури прийшов лист з вимогою звільнити Ніну Іванівну з роботи. Зараз тривають перевірки всіх можливих документів і пошуки причин, щоб звільнити її".
Наступне судове засідання призначено на 10 грудня.

Мені дуже шкода Павличенків. Але, як не здригнутись - українку, жінку, мати, вчительку... от так ось катують...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.