Аллі Горській

07 грудня 2012, 23:18
Власник сторінки
0
274
Аллі Горській

Усім нам смерть судилася зарання... Сверстюк, Танюк та інші про Аллу Горську і про те, як вона прийшла до українства, про те - як Алла стала українкою.

ВАСИЛЬ СТУС


Ярій, душе. Ярій, а не ридай. 
У білій стужі сонце України. 
А ти шукай - червону тінь калини 
на чорних водах - тінь її шукай, 
де жменька нас. Малесенька шопта 
лише для молитов і сподівання. 
Усім нам смерть судилася зарання, 
бо калинова кров - така ж крута, 
вона така ж терпка, як в наших жилах. 
У сивій завірюсі голосінь 
ці грона болю, що падуть в глибінь, 
безсмертною бідою окошились. 



(с) Василь Стус, "Пам'яті Алли Горської"



 Трагедія нашої країни в тому, що ми весь час повторюємо одні й ті самі помилки. Якби в свій час було покарано кдб-ських катів, що мордували шестидесятників, не було б такого криміналу у 90-х. Якби тих суддів та прокурорів, що покривали бандитів у 90-х, засудили, то в нас не було б вбивства Гонгадзе та Чорновола. Не було б і теперішніх репресій. Якби ми були розумніші...

Достатньо погляду на перелік правозахисних акцій Алли Горської, щоб зрозуміти: вона багато років була очевидним кандидатом на політзону ГУЛАГу за статтею «Антирадянська агітація та пропаганда». Та й на допитах у КДБ трималася з викликом, безстрашно. Гебісти свою неспроможність завербувати людину не вибачали нікому. Можна бути впевненим, що при систематичному стеженні гебісти знали, що мати постійно подає моральну та матеріальну допомогу родинам політв’язнів. 

Велике прохання до народних депутатів патріотів-опозиціонерів нинішній окупаційній кримінально-олігархічни\ій владі з"ясувати за допомоги депутатського запиту, чому на українському каналі Культура з"являються фільми виробництва Мосфільму (наприклад, на цьому тижні: "Под крышами Монмартра", "Девять дней одного года", "Бегство мистера МакКинли"), які до української культури та мистецтва не мають жодного відношення і ба більше того, є де-факто продукцією кіновиробництва сусідньої держави, за трансляцію якої скоріш за все треба ще й платити гроші з держбюджету. Такі фільми широко представлені на десятках інших телеканалів, що транслюються в Україні.
І в той же час, багатющі кінофонди к/ст О.Довженка, Укртелефільму, Київнаукфільму, Укркінохроніки фактично є недоступними до широкого загалу населення України і лише зрідка та з одноманітною вибіркою транслюються на українському каналі Культура. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.