Чому?

24 грудня 2012, 11:09
Власник сторінки
0
222

Інколи задаєшся цілою купою питань, на які відповідь нібито й є, але вона майже риторична. Багато таких питань у мене виникло за останні кілька днів, хочу і з вами поділитись.

На початку грудня мав нагоду з`їздити у справах до Австрії. Кілька днів, проведених там, вирвали мене з української інформаційної реальності. У пихатій і аристократичній Європі все добре. Люди працюють, відпочивають і знову працюють. Усе якось розмірено і навіть трохи нудно. На все є відповіді і адекватні дії. Випав сніг? Значить, додалось роботи в тих, хто його прибирає. Випало багато снігу? Значить, роботи в них додалось більше. Випало дуже багато снігу? Ну тоді ще додалось роботи у рятувальників і військових.


Там, незважаючи на те, що раптом випало снігу в кілька разів більше, ніж зазвичай — все працює. І автомобілі трасами спокійно їдуть 120-150 кілометрів на годину. Аеропорт, політ — і рідний Львів...

В Україну прилетів саме “вчасно” — тоді, коли в нас пішов сніг. Багто снігу. У друзів в соцмережах перепитав, чи добра дорога до Рівного. І мені відповіли. Мені скинули десятки посилань на фото, відео і просто новини. На трасі Львів — Рівне був повний сніжний армагедон.

  Обдумуючи, що робити далі, сидів у львівській кав`ярні і якось безсистемно “листав” сторінки новинних інтернет-сайтів. За хвилину вже забув за замети на дорозі, бо натрапив на новини, відео і фоторепортажі про перші два дні засідань Верховної Ради. І отут посипалась на мене ціла лавина “чому?”.

Чому в нас така халепа з дорогами? Чому бійки в парламенті — це норма? Чому хтось додумався людям, чиї машини застрягли на трасі, продавати хліб по 10 гривень? Чому в нас не так, як в Австрії?

Все нормально, я пам`ятаю, що ми живемо в Україні. І я так само разом з вами прожив цей 21 рік її нелегкої новітньої історії. Я не знаю відповіді на ці “чому?”. Коли я будував біля Рівного готель, то запитав у сільського голови, чого йому не вистачає? Він сказав, що селу треба трактор, щоб розчищати взимку дороги. У селі з`явився трактор і чисті дороги в сніжну пору. Приблизно так має бути. Допомагати один одному — це нормально і правильно. Але чому в нас по-іншому?

Просидівши хвилин п`ять над цим текстом, перечитуючи написані рядки, раптом з`явилось відчуття, що щось має змінитись. Я ще не знаю що і як. Це відчуття на рівні інстинкту. Але наша країна має стати іншою — і ці зміни вже не відворотні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.