Справа принципу

25 грудня 2012, 11:37
Власник сторінки
вільний журналіст
0
237

Їм не байдуже

В ніч на Різдво, себто з 24-го на 25-те грудня, небайдужі до долі Батьківщини громадяни, шляхом нанесення кувалдою ударів, частково ушкодили табличку на київській вулиці Боричів Тік особі грузинської національності Ладо Кецхавелі. Як свідчив напис на табличці до ушкодження, гамарджобік Кецхавелі більше ста років тому брав активну участь в роботі соціал-демократичних гуртків Києва.

Я не знаю біографії того Ладо. Мене цікавить лише одне: чому цей грузин, на моїй землі, пропагував цілковито чуже духові українців світосприйняття?

Тогочасна Російська імперія уможливлювала вільне і безперешкодне пересування представників недоразвитих народів своїми теренами. Здогадуюсь, що чимало обивателів поспішать запитати, і навіть здивуватись діями патріотів. Мовляв, що вам до встановленої ще за часів сов'єтської окупації гранітної плити на будинку? Відповідаючи на закид недолугих, здеградованих і збайдужилих, відповім. Йдеться не про ксенофобію і ненависть. Людина відчуватиме себе повновартісною, а також зможе зреалізувати дані Творцем таланти лише в національній державі. Інші умови - лише обмежуватимуть.

Національна держава не передбачає і не толерує присутність на своїй землі ідеологій які вивищують забаганки, прихоті, гуртові (наприклад партійні або світоглядні) егоїзми та слугування зовнішнім чинникам. Шлях до постання національної держави є складним і тернистим. Але він безальтернативний. Почуття обов'язку супроти минулих, нинішніх й очікуваних співплемінників, зобов'язує не стояти осторонь подій і процесів. Історію творимо ми. Чужинське в Україні є зайвим. З цієї причини, воно підлягає цілковитому знищенню.

                                                                                                            Олесь Вахній
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.