Про футбол, майстрів та стадіони

29 грудня 2012, 14:18
Власник сторінки
0
250
Про футбол, майстрів та стадіони

Цьогорічна звітно-виборна конференція Рівненської обласної федерації футболу у підсумку залишала чимало тем для роздумів. Насамперед тому, що серед озвучених ініціатив чимало позитиву.

 Але втілити ці задуми буде непросто. Тут потрібно об'єднати зусилля футбольних функціонерів, керівників міста та області та благодійників. Адже запланували створити команду майстрів для другої футбольної ліги України та провести ремонт двох стадіонів.

Не секрет, футбол — гра, котра потребує чималої спонсорської підтримки. Власне завдяки прихильності заможних українців виступають більшість українських футбольних клубів. Втім, Рівному в цьому плані немає на кого сподіватися. Футбольне середовище виживає фактично завдяки ентузіазму. Після закриття "Вереса" перспективи рівненського футболу зовсім туманні.

На конференції федерації футболу ми вибрали нове керівництво. Чи зміниться щось з приходом нового голови федерації — першого заступника голови обласної ради Михайла Кривка? Переконаний, це покаже час і справи керівництва федерації. Тут же на конференції озвучили декілька перспектив. Не буду перераховувати всі — зупинимось на трьох.

Команда майстрів. Після розвалу "Вереса" така обласна команда могла б представити область другій українській футбольній лізі. Так для місцевих футболістів з'явилася б перспектива росту. Але перепона лише одна — фінансування. Зможемо знайти гроші — буде команда в п'ятірці кращих другої ліги України. Адже для цього потрібно мінімум 5 мільйонів щорічно. Захочемо грати в першій лізі – треба буде знаходити мінімум 20 щороку.

Поле зі штучним покриттям. Заговорили й про створення на резервному полі "Авангарду" поля зі штучним покриттям. Це б значно спростило проведення  обласних футбольних змагань. Однак це теж немалі кошти. Якщо тільки без вартості підготовчих робіт на маленьке поле розміром 24 на 42 метрів потрібно витратити 380 тисяч гривень. А на велике поле потрібно хоча б 2,5-3 мільйони гривень.

Реконструкція "Авангарду". Це питання піднімають уже не перший рік. Однак, без серйозних фінансових вливань кардинально змінити ситуацію з реконструкцією стадіону неможливо.  Навіть після того коли міська і обласна влада розділили стадіон між собою. Тут необхідна серйозна підтримка з державного бюджету. Не має поки що надії  на "Рівнеазот". Власник підприємства Дмитро Фірташ і фінансову підтримку обіцяв надати, і борги водоканалу в рахунок інвестицій клубу списати. Та поки що немає новин про реалізацію таких домовленостей.

Так що попереду новий футбольний рік. Рік коли вся країна вже не буде готуватися до Євро. Зараз саме час перевірити наскільки чиновники вболівають футболом та реалізують задумане.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.