Чим починали 2012-й, тим його і завершуємо...

30 грудня 2012, 22:19
Власник сторінки
Координатор Студентської ради м. Києва
0
412
Чим починали 2012-й, тим його і завершуємо...

Коли ж в навчимося відрізняти дурне від доброго...

Читаю останні новини 2012-го року і дивуюся: ми так нічому і не навчилися. Ми так і залишилися "овочами", які "хавають" все, що подають нам ЗМІ. Як полюбляє жартувати мій улюблений американський телеведучий Крейг Фергісон: "Вірте усьому, що написано в Інтернеті. Якщо щось написано в Інтернеті, це - правда".

Дуже яскраво пам'ятаю, як ще на початку 2012-го студенти лягали на асфальт біля Кабміну і Верховної Ради, протестуючи проти реформ в освіті. А коли потім з'ясувалося, що всі ті студенти - 30-річні "професійні пікетувальники", я згадав старий як світ анекдот: "Навіщо ж ти сказав, що моя донька - повія? У мене ж син! - Так, син, але спробуй тепер відмитися". Мені завжди було цікаво, чому журналісти телеканалів, які показують сюжети про студентські виступи за підвищення якості освіти, які тривають днями, ніколи не запитують у цих самих студентів "А де ви навчаєтеся?", "А чому ви не парах?". Так а кого це цікавить? Хто потім буде запитувати про доньку-повію? Ніхто. Тому в Україні кожен може виступати від імені студентів, шахтарів, лікарів, іспанських компаній, а от хто він чи вона насправді вже нікого не хвилює.

Також добре пам'ятаю, як на початку 2012-го головний "покращувач всєх і вся" Азаров запрошував таких "студентів" прямо з вулиці і пікетів до себе на засідання, мовляв, голос народу вислуховує. У супроводі двох десятків телекамер звичайно ж. І довго-довго вели мову про реформу освіти. І знову ж за участю десятків телекамер. А от у жодному університеті Азаров дискусію зі справжніми студентами щодо реформи освіти не провів. Хіба журналістів зацікавить спокійна розмова прем'єра з тими, хто щодня ходить на пари, є споживачем цієї ж вищої освіти і не рве горло під його вікном? Це, друзі, нікого не цікавить. Пікетувальники цікавлять. Справжні студенти без телекамер - ні.

Що ж читаю сьогодні? Особи, які не мають жодного відношення до студентсва, знову взялися "виступати проти". Цього разу - проти законопроекту про вищу освіту, який було оприлюднено (увага!) 29 грудня, тобто лише два дні тому! "Студенти не підтримують!", "Студенти проти!". Колеги, ви цей законопроект хоча б встигли прочитати? Я не знаю, чи хороший він, чи ні (хоча одним із співавторів є ректор ОНЮА Сергій Ківалов - далеко не останній ректор в Україні, на думку котрого я покладатимуся більш охоче, ніж на думку урядовців-реформаторів), але поспішати з висновками я не буду. Говорити від імені студентів, не обговоривши це з самими студентами, я б ніколи не наважився. Тим більше, як юрист можу сказати: за 2 дні висновки про закони не робляться. А якщо робляться, то виникає запитання, чи не політичне це замовлення? Чим починали 2012-й, тим його і завершуємо.

Друзі, я маю надію і сподівання, що у новому 2013 році ми всі будемо дещо вимогливішими до того, чим нас "годують" ЗМІ, а головне - до того, що нам намагаються підсунути за чисту монету. Будьмо розумними, адже сьогодні це вже не право, а обов'язок!

З Новим роком і залишайтеся найкращими!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Азаров,протесты,освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.