Для кого в дендропарку "Олександрія" почеплять мотузки?

03 січня 2013, 17:41
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
647
Для кого в дендропарку  Олександрія  почеплять мотузки?

У Білій Церкві будують скай-парк. Дирекція парку обіцяє, що жодне дерево не постраждає

Без сумніву, для кожного білоцерківця символом міста є не труби шинних комбінатів, а перлина паркового мистецтва – славнозвісна «Олександрія». Парк пережив за своє існування розквіт і занепад, війни й економічні негаразди. Тож мешканцям нашого міста його доля небайдужа, і вони пильно стежать за життям своєї гордості. Тож не дивно, що монтаж незрозумілих конструкцій на деревах біля саду «Мур» викликало занепокоєння городян, які почали висловлювати в Інтернеті свої версії щодо їх призначення. Версії були від  «шашлычка для избранных» до «на рівні ОБС чув , що хотіли вести якесь будівництво, пов`язане з облдержадміністрацією, типу якоїсь адмінспоруди». Щоб не гадати на кавовій гущі і не підключати аналітиків ГРУ, телефоную директору дендропарку «Олександрія» Сергію Галкіну

-          Сергію Івановичу, а що споруджується біля саду «Мур»? На перший погляд конструкції нагадують основу для якогось атракціону?

-          Так, там відбувається монтаж атракціону на кшталт «скай-парку», щоб діти і дорослі мали змогу активно відпочивати. Хтось хоче спокійного відпочинку і просто гуляти алеями, а інші хочуть відчути ефект викиду адреналіну в кров. Тут є ще один нюанс – нам виділяється мало коштів на утримання парку, а це прибирання алей, встановлення нових і ремонт старих лав. На 2013 рік бюджет складе близько 50% від фінансування у 2012 році. Кожен відвідувач парку хоче бачити чисті, виметені алеї, обрізані кущі, а де на все це гроші брати?

-          Хто став ініціатором спорудження атракціону?

-          Це організація, яка працює в Україні і вже має досвід у спорудженні і експлуатації подібних комплексів розваг. У них є представник у Білій Церкві.

-          Який дохід у бюджет парку ви очікуєте від розміщення на території цього «скай-парку»?

-          Ми офіційно заключили договір, згідно з яким парк отримуватиме дві тисячі гривень на місяць. Але ми передбачили, що у разі комерційного успіху атракціону сторони зможуть домовитися про перегляд умов договору. Ми не заключали його навічно, лише на кілька місяців. У нас державна установа і всі договори укладаються прозоро. На 2013 рік у нас задуми великі: плануємо відкрити у саду «Мур» дегустаційну залу, де можна буде покуштувати унікальні, старі сорти фруктів, там де зараз господарський двір, ми відкриємо фазанарій, де відвідувачі побачать дванадцять видів фазанів, три види павичів і страусів. Це все історично було присутнє у подібних парках. Перед нами стоїть завдання розвантажити центральну частину парку, щоб люди йшли не тільки на Велику поляну а й відвідували західну частину парку.

-          Люди висловлюють побоювання, що постраждають дерева, на яких кріпитимуться елементи атракціону?

-          А чому вони мають постраждати? Ще в жодному подібному парку дерева не були знищені. А коли станеться випадок ушкодження паркових дерев, то ми негайно розірвемо договір.

Для довідки. Для створення примітивного мотузкового парку з одним-двома рівнями складності знадобиться близько 70 тис. грн. (300-500 кв. м). Створення ж парку за аналогією із західними потребує великих вкладень - 300-400 тис. грн. і ділянка площею 1 га. В Україні вже працюють кілька таких парків.

Для обслуговування атракціону доведеться найняти двох-трьох професійних інструкторів (зарплата - 2 тис. грн. на місяць) і одного менеджера.

Суттєва стаття витрат - промотування атракціону. Вартість рекламної кампанії може в кілька разів перевершувати витрати на споруду самого атракціону. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,Дендропарк "Олександрія",скай-парк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.