Голод чи навмисне знищення української нації?

09 січня 2013, 19:36
Власник сторінки
0
264
Голод чи навмисне знищення української нації?

Не один Голодомор пережила Україна,проте 1932-1933 роки були нищівними для нашого народу. Що є провиною цього: неврожай чи лихі замисли влади?

Голодомор 1932-1933 років став національною трагедією України, як стало відомо пізніше, влада зробила все можливе, щоб люди вимирли, не маючи жодного шансу на спасіння. Насильницька колективізація супроводжувалася низькою продуктивністю, керівники колгоспів часто не мали уявлень про роботу в селі, і діяли по вказівках партії, яка говорила, що й де сіяти. Через це втрати врожаю складали недопустимі цифри. До всього щей додалася засуха, але не вона стала  причиною голоду.

В результаті, колгоспи не змогли виконати поставлений план хлібозаготівель, а керівництво активно вимагало цього. Україна повинна була здати 38% урожаю, але врожай був значно нижчий за попередні роки. Для одерження зерна,в республіку були послані загони міліції, так, шляхом реквізиції було зібрано не лише врожай, але й 45% посівного зерна. Пасівну компанію навесні 1932р. селяни не змогли провести-план здачі хдіба виявився на грані зриву. Уже в січні, в окремих районах, почався голод. Голодні люди збирали колосся пшениці,гнилу картоплю, щоб прокормити хоча б своїх дітей.

7 серпня 1932р. була видана постанова Раднаркому СРСР "Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооператирів", відповідно до цього документу, крадіжка колгоспної власності каралася розстрілом з конфіскацією майна, а при кращих обставинах-позбавленням волі на 10 років. Верхівки влади знали про голод, але замовчували цей факт, уникаючи коментарів. З республіки були вилучені всі хлібні запаси.

Після літа 1933р. голод набрав шаленої швидкості й захопив фактично всю територію. Люди вимирали вже не родинами, а цілими селам, селяни тікали до міст, але й там їх забирав до своїх нищівних рук голод. Селяни намагалися пересікати кордони, але там їх зупиняли, або ж, що гірше, розстрілювали.

Радянський режим заперечував факт голоду, тож точна кількість загиблих не відома, але за різними данними голод, який, сміливо,  можна називати геноцидом, забрав від 3,5 до 9 млн.чоловік. Голодомор наніс українському народу колосальний моральний удар, він знищив українське старе село, перетворивши його на колгоспне село,що завжди підкорялося владі. Влада досягла свого: селянство було закріпечено, були забезпечні безкоштовні джерела для розвитку інустрії і військово-промислового комплексу, а головне вона знищила вагому частину української нації, яку вже не відновити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.