Духовна війна

21 січня 2013, 11:08
Власник сторінки
0
539
Духовна війна

Зі шкільних підручників з літератури зникнуть патріотичні повісті про козаків

Мій добрий друг – українець! Він мені дуже багато розповідав про їхню історію, про те що Україна пережила у Польщі, СРСР, окупації Нацистами… І я дуже сильно втягнувся у розповідь… І від усього серця співчуваю всім українцям, які загинули чи то постраждали від рук будь-яких окупантів!.. Я поважаю Український народ! І визнаю їх, як самодостатню Націю!
Мел Гібсон.


Зі шкільної програми з української літератури для 5 класу зникли гостро-патріотичні твори «Джури козака Швайки» Володимира Рутківського і «Таємниця козацької шаблі» Зірки Мензатюк

Про це повідомляє член Національної спілки письменників України Олександр Бригинець.

«Особисто я бачу в цьому певну цензуру і змову проти української історії. Діти повинні читати історичні твори і виховуватися на патріотичних засадах», - заявив Бригинець.

«Джури козака Швайки» - історична повість, а «Таємниця козацької шаблі» - повість про сучасних дітей, піднімає важливі морально-етичні проблеми.

«Дивує, що виключено саме ці твори, які виховують патріотизм, зацікавлюють українською історією. «Джури козака Швайки» - один із відомих та успішних творів сучасної літератури для дітей, лідер продажів, книга отримала багато нагород, у тому числі і шановану Шевченківську премію. «Таємниця козацької шаблі» - дуже популярний у дітей твір, успішно продається, за ним написано сценарій фільму», - пояснив член НСП.


ПРОТЕСТ ЦІНОЮ У ЖИТТЯ

35 років тому, 21 січня 1978 року, саме напередодні 60-ї річниці Соборності України, на знак протесту проти русифікації України на могилі Тараса Шевченка у Каневі самоспалився Олекса Гірник.


P.S.

На Полтавщині знищили ще один окупаційний пам'ятник.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.