На Росію вже відверто не зважають, більш того - ще й дають ляпаса... (оновлено)

21 січня 2013, 14:20
Власник сторінки
0
316
На Росію вже відверто не зважають, більш того - ще й дають ляпаса...  (оновлено)

Росію не сприймають, як бійця в світовій геополітиці. Є певні асоціації із "суперваговиком" Колєй Валуєвим - такий великий і постійно відгрєбає.... (оновлено)

Натрапив на зачотну хвотку, гріх було не додати)))))))) Додаю...
Путін та Дід Хасан

У понеділок, 21 січня, навчання ВМС Росії в Чорному та Середземному морях увійшли в активну фазу. Розосереджені більше двох десятків кораблів і суден супроводу по двох акваторіях, Генштаб взявся керувати відпрацюванням "насиченої" програми вправ. Задіяння у маневрах авіації, в тому числі, дозволило назвати навчання найбільшими в своєму роді з часів СРСР ("В зоне особого внимания", "Ответный ход", советские худ.фильмы о реальных крупных учениях). А наявність на борту десанту і озброєнь, укупі із вкрай мізерною, якщо не сказати плутаною, офіційною інформацією змусило Захід трошки задуматися про таємні мотиви Москви. Втім, уваги російським навчанням там намагаються не приділяти.

"Активна фаза військово-морських навчань під керівництвом заступника начальника Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковника Олександра Постнікова починається в Середземному і Чорному морях", - повідомили РІА "Новости" в Міноборони.

Заступник начальника Головного штабу ВМФ контр-адмірал Леонід Суханов, вже знаходиться в штабі навчань - на борту крейсера "Москва" в Середземному морі - повідомив, що в навчаннях беруть участь 23 кораблі і судна забезпечення, один дизельний і одна атомний підводний човен в Середземному морі, один дизельний підводний човен в Чорному морі, 25 літаків і вертольотів авіації і флоту, Далекої авіації, авіації ВПС і Південного військового округу.

"Основним завданням навчань є перевірка готовності органів військового управління і міжфлотського угруповання сил до виконання завдань у дальній морській зоні. Відпрацьовуються питання взаємодії угрупування ВМФ з силами командування дальньої авіації і 4-го командування ВПС і ППО. Протягом найближчих двох днів будуть проведені тренування по протидиверсійній обороні на незахищених рейдах, а також дії при загрозі нападу терористів ", - інформували в Міноборони.

Зокрема, в Чорному морі відпрацьовуватиметься взаємодія з літаками дальньої та морською авіацією, відсіч атак ракетних катерів. Крім того, великі десантні кораблі Балтфлоту "Калінінград" і "Олександр Шабалін" проведуть тренування з висадки десанту, відзначає ІТАР-ТАРС.

Проведення маневрів в Середземному морі, до узбережжя якого Росія, якщо не вважати базу в Тартусі, відношення не має, спочатку розглядалися як спосіб нагадати світовій спільноті про "позицію" РФ щодо сирійського питання. Підтримка кривавого диктатора Асада. 

"Концентруючи бойові кораблі різних флотів у Середземномор'ї, Москва виконує в першу чергу "стримуючу" функцію, щоб ситуація в Сирії не пішла по лівійському сценарієм", - цитує "Незалежна газета" капітана 1-го рангу запасу Олега Шведкова. Тобто, захищає режим Асада.

Втім, джерело в Міноборони "пояснив" виданню, що нинішні навчання - "планові". Дійсно, наміри направити до Сирії кораблі для навчань, в Москві анонсували заздалегідь і охоче постачали ЗМІ докладну, наскільки це можливо, інформацію. Втім, навмисно чи ні, але надаються в різний час військовими дані про навчання досить суперечливі, якщо не плутанні.

Так, раніше повідомлялося, що висаджувати десант крім "Калінінграда" і "Шабаліна" будуть також "Новочеркаськ" і "Саратов", що знаходяться в Середземному морі. Однак з початку навчань 19 січня Міноборони в своїх повідомленнях про висадку морських піхотинців на території іншої держави мовчить.

Не зрозумілою залишалася також ситуація і зі складом учасників. Справа у тім, що раніше повідомлялося, що в Середземноморря направляються також БДК "Новочеркаськ" і "Микола Фільченков", проте кілька днів тому стало відомо, що ці кораблі вже повернулися до Севастополя.

Можливо, деяка плутанина в повідомленнях Міноборони, анонімних джерел і вкрай мізерні коментарі експертів відлякали іноземних журналістів від того, щоб висвітлити появу великого російського угруповання поблизу Сирії. Індійська "The Hindu", наприклад, навіть заплуталася, скільки у Росії флотів, записавши в учасники маневрів ще чи то Тихоокеанців, чи то Каспійську флотилію.

Також можна припустити, що байдужість представників західних ЗМІ пов'язана із якимись політичними міркуваннями. Так, якщо сирійські та іранські ЗМІ, наприклад, "SANA" і "Press TV", маневрам увагу приділили, то західна преса новину не тиражує. Деякі західні видання, що вирішили все ж таки згадати про найбільші пострадянські навчання у "далеких зонах", в основному обмежилися цитатами зі стислого матеріалу Reuters, який припустив наявність "сирійського сліду" і можливою метою визначило "загравання м'язами перед Заходом".

У підсумку настільки знакова для російського флоту подія на міжнародному рівні залишилося майже не поміченою, навіть незважаючи на неясність перспектив висадки десанту в Сирії. Втім, можливо десятці ДБК співтовариші ще вдасться звернути на себе увагу - навчання триватимуть до 29 січня.


Зенітні установки "Patriot" з Німеччини та Нідерландів доставлені в Туреччину - вони прибули на борту двох суден у порт Іскедрун, передає "Al-Jazeera".

Днем раніше близько 240 німецьких військовослужбовців Збройних сил ФРН прибули на турецьку військово-повітряну базу "Інчірлік". Вони розмістяться на кордоні з Сирією в рамках місії НАТО і будуть обслуговувати ракетно-зенітні комплекси "Patriot", надані Німеччиною.

"Patriot" будуть розгорнені на півдні Туреччини на прохання Анкари для захисту від обстрілів з боку Сирії, недалеко від її кордону. Всього сили НАТО планують розмістити шість батарей "Patriot" - по дві від США, Німеччини та Нідерландів. Комплекси повинні бути приведені у бойову готовність на початку лютого. Вони будуть вести стеження за повітряним простором над східною частиною Середземного моря, включаючи сірійські порти Латакія і Тартус (російську базу), а також зможуть виявляти об'єкти над Алеппо.

Рішення про посилення системи протиповітряної оборони турецької держави НАТО прийняла 4 грудня минулого року. Генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен тоді підкреслив, що розміщення зенітних установок "буде носити виключно оборонний характер і не буде спрямовано на створення безпольотної зони або на будь-які інші наступальні операції".

Перші частини американських ЗРК були доставлені в Анкару в середині грудня. До 27 грудня два комплекса вже почали розгортатися, а 4 січня була помічена передова група у складі 27 американських військовослужбовців, яким належить обслуговувати ЗРК.

Тим часом 16 січня Генеральний штаб Збройних сил РФ висловив стурбованість :))))) у зв'язку з поставкою в Туреччину НАТівських зенітних установок. Подібний військовий маневр, який Захід пояснює необхідністю захисту Туреччини від Сирії, "може мати катастрофічні наслідки для регіону", заявляв голова Генштабу Валерій Герасимов. На його думку, будь-яке накопичення озброєнь, особливо в кризових районах, створює додаткові ризики. Але, навіщо ж тоді РФ сама це робить? При чому, Росія спрямувала в регіон наступальні частини, а НАТО лише оборонні...

Раніше на заперечення Росії з приводу розміщення ракет на кордоні з Сирією генсек НАТО Андерс Расмуссен відповів, що Росія не має права втручатися в цей процес, і третіх сторін рішення НАТО не стосується.
!!! Ось так...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.