Контр-культурність в політиці

21 січня 2013, 21:06
Власник сторінки
0
259
Контр-культурність в політиці

Короткостроковий прагматизм або довготривалі горизонти чистоти?

Довготривалі горизонти не означають відсутність політичної актуальності сьогодні. Без політичної гілки, що слугує інтерфейсом між інтелектуалами та громадськістю,без організації, створеної, щоб втілювати ідеї в життя, інтелектуальна контр-культура, хоч і є важливою та обґрунтованою, стала б незначущою, однією із галузей мозкових меншин, глибоко закопаних у катакомбах академічності. Інакше кажучи, за своєю природою функція контр-культурної партійної політики відрізняється від такої  у установчих партій. В нашій системі такою функцією є поновлення легітимності існуючої системи, політичними представниками якої вони є, і кожна з яких демонструє фракцію з мінімальними розбіжностями у поглядах. Ці партії знають, що вони будуть назавжди виключені з числа представників влади, якщо їхня система буде зруйнована, тому їх метою на виборах є продовження життя системи через періодичні зміни адміністрації. Трюк працює доти, доки партії здатні приховувати той факт, що вони є майже ідентичними та виключати з публічного дискурсу все, що стосується фундаментальних цінностей системи, а отже, її легітимності. Саме у цьому полягає складність повалення системи. В нашому випадку треба валити не лише Партію регіонів та Віктора Федрища. Треба валити всю систему, разом із так званими "ліберало-демократами". Тобто, всю існуючу сьогодні в Україні партійно-політичну систему.

Прагматизм чи чистота?))

Моральність є важливою, тому що у західному суспільстві репутація є важливою. Таким чином, шлях вперед полягає у атаці моралі системи шляхом переоцінки та знесення з п’єдесталу установчої моралі та заміни її іншою мораллю.

Я завжди був противником «об’єднань заради об’єднань». За моєю логікою, об’єднуватися треба тоді і лише тоді, коли як мінімум, ви точно знаєте що партнери принесуть суттєву користь справі. Процес об’єднання сам по собі вимагає певних витрат ресурсів: часових, організаційних, не рідко – емоційних, тощо.

Тут, звичайно, виникає питання що важливіше: ідеї та інновації, появу яких стимулює конкуренція, чи запобігання помилок, чому сприяють об’єднання? Чистота чи прагматизм?

Треба розуміти - поняття «колектив» та «команда» ніколи не були синонімами: в них дуже багато протилежного, набагато більше ніж спільного.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.