Battalion Ukrainische Gruppe Nachtigall

23 січня 2013, 09:43
Власник сторінки
0
645

Документи СБУ говорять.

Служба безпеки України оприлюднила документи, що проливають світло на діяльність батальйону "Нахтігаль". Радянська пропаганда приписувала цим воякам єврейські погроми у Львові. СБУ розсекретила документи, які розповідають геть іншу історію.

Так ось. Я закінчу оповідь про "Нахтігаль". А саме, хочеться розібратись, чому ж про цей "Нахтігаль" не згадували до кінця 50-х років? Відповідь проста - Теодор Оберлендер.

Теодор Оберлендер (нім. Theodor Oberländer) (*1 травня 1905 — †4 травня 1998) — німецькій політик, військовик. Під часДругої світової війни був керівником від німецької сторони у батальйоні "Нахтігаль". Після війни, у 1953 — 1960 рр. обіймав міністерську посаду в уряді Федеративної республіки Німеччини.

У 1953 році Оберлендера було обрано доБундестагу, де він приєднався до уряду Конрада Аденауера і 20 жовтня того ж року його було призначено міністром у справах біженців із Східної Німеччини. В той час також почалася скоординована акція КДБ з дискредитації Оберландера, якого звинувачували у вбивствах євреїв та польських професорів влітку 1941 р. у Львові разом з вояками батальйону «Нахтигаль». У 1960 р. Верховний Суд Німецької Демократичної Республіки навіть засудив його заочно до довічного ув'язнення. Однак пізніше, після падіння СРСР з'явилися документи, які вказували на сплановану спробу фальсифікації документів та дискредитації Обелендера, а через нього і всього тогочасного німецького уряду Аденауера. У своєму власному розслідуванні 26 вересня 1960 року суд Бонна виправдав Оберлендера та відкинув всі звинувачення проти нього.

КДБшна провокація вступила в активну та вирішальну фазу у 1959 році. Почався "допит" свідків, які свідчили "правильні" факти. Хто міг тоді спростувати всі наклепи на Оберлендера, коли Шухевич - політичний керівник «Нахтігаль» від української сторони - був мертвим? Правильно - Степан Бандера! Бандера міг спростувати і перекинути всю КДБшну справу проти Оберлендера.

15 жовтня 1959 року в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7 (Kreittmayrstraße), в Мюнхені о 13:05 знайшли ще живого залитого кров'ю Степана Бандеру. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціанистого калію. Два роки пізніше, 17 листопада 1961 р., німецькі судові органи проголосили, що вбивцею Степана Бандери є Богдан Сташинський з наказу Шелепіна і Хрущова.

Ось чому про батальйон "Нахтігаль", про який не згадувалось ні на Нюрнбергському процесі, ні на жодних інших судах по військовим злочинам нацистів, "чомусь" випадково згадали наприкінці 50-х років і почали "вішати всіх собак". Зараз цей міф намагається експуатувати ФСБ та їхні холуї у вигляді п'ятої колони. Але правда завжди "вилізе" і переможе. Це лише питання часу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.