Як вкрасти багатоповерхівку - Соборна, 257

23 січня 2013, 11:33
Власник сторінки
0
177

Як я вже писав в попередньму блозі мешканці багатоповерхівки на Соборній, 257 опинились заручниками безвідповідальності та безгосподарності балансоутримувачів будинку.

 Вони не хочуть фінансувати його ремонт, а футболять його як м`яч. І все це з порушенням закону. Залишитись осторонь проблеми я не можу і підключив до вирішення ситуації міських депутатів та обласну владу.

 Ото ж після аварійного обвалу сходів "Рівнеагробуд" намірився будинок позбутися будинку. З очевидними порученнями його передали на баланс ВАТ "Полісся". Яким коштом керівник "Полісся" Михайло Гудилко збирався ремонтувати будинок – невідомо. Адже ВАТ "Полісся" — це колишне ЖКП "Облміжкол­госпбуду" у якому з працівників залишився один директор.

Допускати передачі будинку не можна було жодним чином. Проте навіть вона відбулась з порушеннями. І це не голі слова. Депутатський корпус Рівнеради вернувся до прокуратури з вимогою перевірити законність такої оборудки. Надам вам декілька цитат з рішення "Про звернення Рівненської міської ради до прокурора Рівненської  області щодо перевірки законності передачі будинку № 257 на вулиці  Соборній на баланс Відкритого акціонерного товариства "Полісся" від 20 вересня 2012 року.

 "Балансоутримувач – Асоціація "Рівнеагробуд", незважаючи на покладений статтею 24 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" обов’язок щодо утримання Будинку в належному стані та своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів, коштів на ремонт Будинку не виділив, оскільки Будинку вже понад 27 років і він потребує капітального ремонту, зокрема ремонту пожежних сходів, які вже частково обвалилися.

Хоча Асоціацією "Рівнеагробуд" передано будівлю за адресою вул. 16 липня, 10 у м. Рівному Товариству з обмеженою відповідальністю "Рівнеагробуд", де засновниками є директор Асоціації "Рівнеагробуд" Новосад C. M., його родич та головний інженер Асоціації "Рівнеагробуд", що здають приміщення Асоціації "Рівнеагробуд" в суборенду та отримують прибутки, які привласнюють. Також Асоціація "Рівнеагробуд" неодноразово зверталася до Рівненської міської ради щодо приватизації земельної ділянки під будівлею за адресою вул. 16 липня, 10, вартість якої становить приблизно три мільйони гривень."

 "Будинок було передано ВАТ "Полісся", з правом оформлення права власності на цей Будинок, за балансовою залишковою вартістю 314 168,87 гривні, що є значно заниженим показником порівняно з реальними ринковими цінами, адже за ринковою вартістю кожна з квартир коштує близько 160 тисяч гривень.

Також слід зазначити, що в Будинку є понад 40 неприватизованих квартир, які після оформлення права власності ВАТ "Полісся" на Будинок також стануть власністю ВАТ "Полісся" з подальшою можливістю їх продажу.

З моменту передачі Будинку, тобто з 1 серпня 2012 року, ВАТ "Полісся" по цей час як балансоутримувач не уклало договорів з жодною обслуговуючою організацією, що надає житлово-комунальні послуги. Це свідчить про небажання ВАТ "Полісся" утримувати, а тим більше ремонтувати Будинок.

Враховуючи те, що передача Будинку здійснювалася за заявою виконувача обов’язків голови правління ВАТ "Полісся", без надання можливості іншим організаціям взяти будинок на баланс, рішенням зборів, що проводилися без відома мешканців Будинку, і за заниженою залишковою балансовою вартістю, то це може свідчити про можливу злочинну схему, за якою Асоціація "Рівнеагробуд" або її окремі посадові особи, зокрема Новосад С. М., вступивши у змову з іншими особами, зокрема виконувачем обов’язків голови правління ВАТ "Полісся" Гудилком М. І., за рахунок підставного підприємства ВАТ "Полісся" намагається привласнити грошові кошти, приватизувати землю і будівлю на вул. 16 липня, 10, продати неприватизовані квартири будинку № 257 на вул. Соборній у м. Рівному і при цьому ухилитися від свого обов’язку з утримання Будинку."

 У підсумку прокуратура підтвердила сумніви депутатів, адже не момент передачі будинку ВАТ "Полісся" вже припинило своє існування. Тому всі цій схемі будуть розбиратися не тільки депутати, а й, переконаний, правоохоронці.

 27 грудня на сесії Рівнеради ми ухвалили ще одне рішення і домагатимемось фінансування "Рівнеагробудом" ремонту будинку та передачі його на баланс міста. З цього приводу я спілкувався з головою Рівненської ОДА Василем Берташем. А сьогодні, 23 січня відбудеться засідання спеціальної депутатської комісії Рівнеради.

 Моя позиції в цій ситуації категорична – ми не відступимо і допоможемо мешканцям врятувати будинок.  А постійно спілкуюсь з ними, разом збираємось та спільно плануємо наші подальші дії. Це не перша наша спільна боротьба. Разом ми відновлювали електропостачання будинку, ремонтували під`їзди, дах. Доб`ємось свого і цього разу. Переконаний, що міська влада нам допоможе.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.