Приватизаційні наперстки – як виграти квартиру

24 січня 2013, 16:48
Власник сторінки
0
300

Продовжуємо розмотувати аферу, яку намагаються провернути керівники підприємств з мешканцями аварійного будинку на вулиці Соборній, 257 у Рівному.

Мало того що керівництво асоціації "Рівнеагробуд" довело будинок до розрухи, з мешканців вимагають гроші за дозвіл на приватизацію. А керівники іншого підприємства "Мехагробуд" приватизували чотири квартири навіть без відома їх мешканців.

Як я розповів раніше будинок на Соборній, 257 був збудований в 1984 році "Облміжколгоспбудом" за дольовою участю з іншими підконтрольними організаціями. Після розпаду Радянського союзу будинок перевели на баланс правонаступника структури "Рівнеагробуду".  Керівники ж цієї асоціації своєю безгосподарністю довели багатоповерхівку до аварійного стану. Та навіть намагалось позбутися будинку, ремонт якого обійдеться у декілька мільйонів гривень. Точніше хотіли передати його у власність "мертвій" структурі — ВАТ "Полісся".

Тим часом з`ясувалась ще одна сумнівна сфера діяльності керівника "Рівнеагробуду" Сергія Новосада. Скористатися своїм законним правом на приватизацію квартири мешканці так просто не могли. Адже підпис директора під документами коштував грошей. Адміністрація видала всім розрахунки вартості будинку та окремої квартири. І тільки після сплати вказаної суми – директор підписував документи про приватизацію.  Відповідно за одною з таких довідок квартира розміром 32 метри квадратних коштувала 31 тисяч гривень. Мешканці стверджують, що дехто платив і по 70 тисяч гривень.

На якій підставі справлялись ці платежі? Куди спрямовувались?  Цього керівництво не розповідає. Але все це дуже схоже на корупцію.

Оцінити прибутки від такої можна лише приблизно. Адже у будинку приватизували  164 з 179 квартир. З тим ж що мешканці не змогли приватизувати ситуація ще гірша.

"Рівнеагробуд" без відома мешканців передав у власність одного з підприємств-сателітів десяток квартир. Найгірше те, що "Мехагробуд" на підставі рішення суду  чотири з них приватизував. Ви не повірите коли… У 2003 році! А мешканці про це дізнались лише зараз у 2012 році. Хіба це не шахрайство? В квартирах ці люди проживають вже майже 20 років, тут прописані неповнолітні. Хто має право викидати їх на вулицю?

У пошуках справедливості  до мене звернулись з заявою мешканці цих чотирьох квартир. Я вже підготував звернення в прокуратуру, де вимагатиму правоохоронців розібратись в ситуації та покарати винних. Колеги-депутати кажуть що добитися правди буде не просто, але ми з мешканцями будинку готові боротися до кінця. А невдовзі нам обіцяли допомогти і депутати Верховної ради від Рівненщини. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.