Фірташ сьогодні

29 січня 2013, 22:44
Власник сторінки
0
365
Фірташ сьогодні

Криза?

Українському олігархові Дмитру Фірташу запропонували купувати газ не у Росії, а у структур близьких до сина - Олександра Януковича.


Про розповідає джерело в Федерації роботодавців України.

«Газ запропонували купувати за ціною трохи більшою, ніж продає Україні «Газпром», - повідомляє джерело.

Як відомо, структури Фірташа контролюють більшість підприємств хімічної промисловості України, тому потребують великих обсягів природного газу, що використовується в якості сировини.

На сьогоднішній момент власник обл- та міськ- газів купує газ у Росії і в Туркменії.

Компанія Ostchem Holding (Кіпр), що входить в підконтрольну бізнесменові Дмитру Фірташу групу Ostchem Group, має намір в 2013 році поставити 8 млрд куб. м газу в Україну.

«Ми збалансовані, у нас 8 млрд куб. м газу на наступний рік домовлено. Я постачаю газ за нижчою ціною, ніж та, яка передбачена газовим контрактом », - заявив Дмитро Фірташ в грудні 2012 року на засіданні Федерації роботодавців України в присутності керівництва НАК Нафтогаз України.

Відділ освіти Теофіпольської райдержадміністрації Хмельницької області уклав угоду з ВАТ "Хмельницькгаз" на постачання природного газу на 8040000 гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як наголошується, протягом 2013 року "Хмельницькгаз" повинен поставити 950 тис м3 газу.

"Таким чином газ, який відділ освіти закуповує за кошти районного бюджету, коштуватиме 8,463 тис гривень, або 1058 тис доларів за 1 тис кубометрів. Документ з ціною за одиницю товару згідно з договором на сайті "ВДЗ "відсутній", - йдеться у повідомленні.

На даний момент це найбільша вартість газу для бюджетної установи з початку 2013 року. У минулому році цей же відділ освіти Теофіпольської РДА купив газ у "Хмельницькгазу" по 878 доларів. На офіційному сайті "Хмельницькгазу" ціна для бюджетних установ та організацій за станом на 1 січня 2013 вказана на рівні 4,708 тис гривень за 1 тис м3, що становить 588,5 доларів.

Разом з тим, згідно з даними "ВДЗ" за останні два тижні інші установи Хмельницької області замовляли газ в середньому по 624 долара.

Власником 50% ПАТ "Хмельницькгаз" є ПАТ "Газтек" з групи Дмитра Фірташа, ще 26% акцій належить НАК "Нафтогаз України".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.