Черговий “лохотрон” МММ – Мобільний Мережевий Маркетинг

11 лютого 2013, 11:23
Власник сторінки
Маркетолог, політолог, літератор
0
256

Черговий “лохотрон” МММ – Мобільний Мережевий Маркетинг

Сьогодні отримав листа з приводу роботи, в листі було прохання подивитись сайт компанії, презентацію, а потім зателефонувати по номеру. В принципі правильний підхід, бо перед співбесідою завжди треба бути в курсі що за компанія, чим займається тощо.

На перший погляд – красивий сайт, з гарним показником Alexa (це свідчить про високу відвідуваємість), суть сайту – мобільні технології, а як маркетолог я розумію їх зростаюче значення в сучасному світі, тому і зацікавився сайтом.

Але після швидкого знайомства виявилось, що це звичайний мережевий маркетинг, так би мовити нова піраміда. Особливо позабавило те, що в цій піраміді вагому роль грають росіяни, а можливо й створили її саме вони. Найбільший лідер по здійсненим продажам – з України, щоправда в відео-ролику з новим BMW він каже “Я тут в Казанє, і у нас -20” та в іншому ролику йому кажуть “Прівєт Казань”. Звісно цей чоловік може бути родом з України, або просто вони можуть вважати Казань українською територією. І те й інше добре, бо ні комерційна жилка, ні імперські замашки українцям не завадять. Але повернемось до самої системи мережевого маркетингу.

Я одразу згадав як багато років тому, знайомий позичав гроші на компанію Intway, 400 доларів, здається, коштувало підключитись. Він, як і багато інших не заробили нічого, а Intway теж була начебто компанія з новими технологіями. Цікаво, що зараз не існує навіть сайту цієї компанії, лише сайт з “трагічними” історіями втрачених грошей.

А взагалі є люди, які нормально заробляють в подібних пірамідах. Найголовніше тут – прийти в піраміду десь на початку її створення, підключити людей, які підключать ще людей, і дивитись – як гроші сипляться з неба. І я не хочу сказати що “сєтєвік” - це діагноз, не обов'язково бути вродженим спамером або занудою, володіти вмінням переконувати або гіпнозом. Головне – ентузіазм та віра в світле майбутнє, яке обіцяють всі піраміди.

З огляду на товар – то в цієї піраміди є плюси. Бо їх товар – це мобільний телефон, мобільні послуги, реклама на мобільному. Тобто це ті товари, споживання яких зростає. Але якщо задуматись – хто купить цей телефон за 430 доларів, якщо за такі ж гроші можна купити iPhone. Не п'ятий Iphone, а може третій, але все таки iPhone. Та й серед Duos дуже багато відоміших, дешевших та кращих брендів. Така ж сама ситуація і з їх програмою по безкоштовним дзвінкам, хто буде нею користуватись, якщо є Viber, в якого набагато більша кількість користувачів. Висновок який я зробив – що продукти цієї компанії неконкуретні, вся їх додана вартість базується на тому, що можна залучити ще більше нових користувачів в систему і заробити на цьому.

Але все-так я дзвоню по вказаному номеру. Виявляється ніякої пропозиції, окрім як записатись в цю програму “через нього” немає. Присутність тих, хто обіцяє великі перспективи на багатьох сайтах давно не дивує. Але вперше я побачив систему, з більш-менш цікавою концепцією, з фокусом на мобільну сферу, але все-таки я впевнений, що вона загнеться. Вартість входження в піраміду може бути 600, 200 чи навіть мінімальний план – 39 доларів. Серед учасників багато українців. Питання в тому – чи вони знайшли гарний шлях для розвитку себе в бізнесі або потрапили в черговий лохотрон?..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: iPhone,Пирамида,смартфон,лохотрон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.