Переможці на ключових тендерах в Україні в січні 2013 року

11 лютого 2013, 20:48
Власник сторінки
0
312
Переможці на ключових тендерах в Україні в січні 2013 року

Тенденції до монополізації Сім'єю бюджетних грошових потоків

Журнал Forbes.ua дав дуже цікаву інфографіку щодо переможців на ключових тендерах в Україні в січні 2013 року. З неї чітко видно, що ключові позиції забрала під себе Сім'я і Ахметов.

На першому місці, ми бачимо Олександра Януковича, точніше пов'язані з ним структури.

На другому Рінат Ахметов, який на даному етапі є ключовим гравцем в економіці, контролюючи близько 30%.

На третьому, ми бачимо маловідомого кримського бізнесмена Сергія Кирюшко. Він цікавий тим, що починаючи з часів Леоніда Кучми і закінчуючи президентським терміном Януковича, примудряється вигравати ключові тендери на будівництво кримських доріг.

Враховуючи, що при покійному Василеві Джарти Сергій Кирюшко через свої структури освоїв левову частку підрядів на будівництво доріг в АРК, можна припустити, що після раптової смерті кримського прем'єра, Сергію Кирюшко вдалося знайти спільну мову з Сім'єю. Як відомо, сьогодні в Криму сильні позиції молодої команди Олександра Януковича. Успішно сформовані відносини Кирюшко з Джарти, враховуючи близькі відносини останнього з Януковичем, стали тим містком, який привів «Південдорбуд» на почесне третє місце на ниві освоєння бюджетних ресурсів.

На четвертому місці ми бачимо Антона Клименка. Саме прізвище говорить за себе - це Сім'я.

На п'ятому місці опинився Ігор Аржанцев, депутат Верховної ради АРК. Насправді, Аржанцев є політичною ширмою все того ж Сергія Кирюшко, тому можна припустити, що в основі його тендерних успіхів також лежать міцні зв'язки з талановитими «менеджерами індиго» з когорти друзів Олександра Януковича.

Інфографіка чітко показує, що тенденції до монополізації бюджетних грошових потоків на початку 2013 року ще більше зміцнилися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.