Андрій Мельничук: Чого чекати киянам із прийняттям бюджету

13 лютого 2013, 11:52
Власник сторінки
0
180

Київську міську раду в п'ятницю з ранку, знову пікетували громадські активісти та представники опозиції. Верховна Рада ухвалила неприйнятний для Києва бюджет на 2013 рік.

Депутати Київміськради підтримали позицію керівництва КМДА і профспілкового активу столиці стосовно того, що столичний бюджет можна приймати лише тоді, коли центральна влада врахує потреби Києва і киян, візьме до уваги їхній внесок у формування бюджетних ресурсів міста та всієї України

Та, не встигли в Києві пообіцяти всі закони, зокрема і прийняття бюджету узгоджувати із народом, як тільки народні обранці отримали проекти документу фактично в день голосування, то одразу ж його і утвердили. А відтак, ознайомитися і зрозуміти, що очікує столицю у 2013 році, можливості не було.

В бюджеті 2013 року на першому місті стає обрахований депутатами дефіцит, ажде він складає приблизно 4 мільярди гривень. Для Києва це 25-30% нашого бюджету. Тому найближчим часом слід очікувати скорочення , всього що сьогодні функціонує. Наприклад, на третину кількість шкіл, громадського транспорту – все, що фінансується з бюджету.

Вже сьогодні у столиці почали дорожчати маршрутки. Поки зміни торкнулися декількох маршрутів, але перевізники говорять, що це може стати тенденцією. Влада в свою чергу говорить, що все законно. Через жахливий стан доріг за місяць машини буквально почали рзвалюватись. Зараз у КМДА готують нову транспортну схему, частина дублюючих маршрутів може взагалі зникнути . І киянам не залишиться нічого іншого, як ходити пішки. Оскільки міський транспорт, теж не може пишатися комфортним та зручним перевезенням. Тип паче, судячи із бюджету на цей рік, кращим воно і не стане.

«Новий Кабмін повинен негайно і з усією серйозністю підійти до змін статей держбюджету, адже нинішній документ призначений тільки для подальшого розпилювання коштів. Кияни навіть не мають не якого уявлення про те, які суми грошей через податки і збори надходять до міської влади. Влада ж, замість того, що б усі кошти направляти на фінансування життєвих сфер міста, реорганізації застарілих галузей промисловості, будівництва соціального житла, віддає зібрані кошти від податку на доходи фізичних осіб до держбюджету. Тому потрібно переглянути бюджетну політику по відношенню до Київа» - заявив голова київської міської організації Політичної Партії «Фронт Змін» Андрій Мельничук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.