Андрій Мельничук: Закони, які вбивають українців.

13 лютого 2013, 11:47
Власник сторінки
0
146

По всій Україні активісти та всі небайдужі люди, виходять на вуличні акції протесту проти нового закону, який вимагає ліцензування імпортних ліків. Під заборону продажу підпадають 8 тисяч найменуван

Для багатьох хворих, імпортні ліки є єдиним шансом на збереження та підтримку власного здоров’я. Чекати на те, поки аптеки отримають дозвіл на продаж таких ліків, в деяких просто не буде можливості та часу. Тож, люди переконані – заборона ввезення медикаментів закордонного виробництва забере чимало життів українців.

За законом, торгувати імпортними ліками можна буде лише маючи ліцензію. А це ще однин шлях до монополізації ринку та корупції. Адже видавати дозвіл буде один орган - державна лікарська служба.

Починаючи з 1-го березня на митниці від імпортерів уже вимагатимуть ліцензію. Чиновники ж пояснюють, що вводити закон у дію будуть поетапно до кінця року. А перелік вимог удосконалюватимуть. Але в це мало хто вірить.

З цього ж числа в силу вступить й інший закон, про заборону на продаж ліків без рецепта. І вже можна буде не соромлячись, вручати пачку реклам на імпортні дорогі препарати та дозволить лікарям виписувати їх усім без винятку , не зважаючи ні на соціальний стан, ні на силу хвороби пацієнта. Це і зрозуміло, так як лікарям буде вигідніше виписувати ті препарати, за які вони мають відкат від фірм постачальників. От тільки платити за такі ліки доведеться із власної кишені, а це задоволення не для всіх українців.

Тож такі закони приймаються для всього іншого, окрім головного – для того, що б піклуватися про здоров'я своїх громадян.

«Влада, знову заробляє на здоров’ї киян. Незважаючи на всі заклики громадськості про допомогу, ніхто не хоче чути людей, та сприймати їхні потреби серйозно. Адже для когось це може бути питанням життя та смерті. Виживати в таких умовах, для українців стає просто не можливо. І ми знову повертаємось до того, що перш ніж приймати такі закони, з першу необхідно створити такі умови, які задовольняли б усі сторони, а для цього потрібно просто почути звичайних людей, власне тих, для яких такі закони і приймаються. Але для нашої влади, судячи з усього, це вкрай складне і непотрібне заняття. Такими законами влада просто вбиває власних громадян.» - заявив голова київської міської організації Політичної Партії «Фронт Змін» Андрій Мельничук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.