Дослідження «Мінералів» художниці Саши Марчук!

13 лютого 2013, 15:07
Власник сторінки
0
236
Дослідження «Мінералів» художниці Саши Марчук!

Графіка, тиснення, гілочки та бур’яни–об’єкти, котрі заберуть у Вас реальність. Переглядаючи роботи розумієш-їх неможливо сприймати як звичайний арт-об’єкт, не пропустивши його крізь власні відчуття.

Колажі, живопис, графіка, тиснення, гілочки та бур’яни – об’єкти,котрі заберуть у Вас реальність. Переглядаючи роботи розумієш, що їх неможливо сприймати як звичайний арт-об’єкт, не пропустивши його крізь власні відчуття.

Сашенька і сама говорить, що керується відчуттями та емоціями створюючи роботи, а не візіями: «Я ніколи не намагалась малювати реалістичні картинки,це не було для мене основним завданням… все,що нас оточує є цікавим…а в деталях є щось магічне...». Дійсно, побачене важко прив’язати до речей, котрі бачиш кожного дня. Власні відчуття скеровують у внутрішній потік картини. До речі, Сашенька пів року живе у Львові, і їй теж не вистачає живої води в місті, ніби місто не рухається. Це її відчуття застиглості міст і живої води всередині можна побачити на декількох роботах – багато деталей,кольорів, а саме вклеєні шматочки фольги чи пелюстки квітів, створюють потік життя всередині картини. Насправді, кожна робота має власну емоцію,відчуття. Знайдене в подорожах скло, чудернацькі рослини, гілочки мають власну історію, власне місце, але між ними є зв’язок,котрий неможливо побачити, лише відчути, котрий неможливо обірвати. Роботи з 2010 по 2013 рік створені в період своєрідного зламу в житті художниці, їх об’єднує циклічність переживань Саші. Як вона розповідала, є роботи,на котрих зображено початок і кінець циклу,дуже деталізовані, дуже знакові для неї самої.

Виставка Олександри Марчук «Мінерали» в Правді,Б (Львів, Вірменська,25) до 1-го березня допоможе зануритись глядачам у власні відчуття, космос та у світосприйняття художниці.

Саша Марчук, ПравдаБ

Саша Марчук, правдаБ, Львів

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.