Вчорашній суд по вбивству Щербаня - це спроба влади зірвати переговори з ЄС

14 лютого 2013, 10:07
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
188

Покарання групи людей через вигадане порушення когось із групи називається «колективним покаранням», яке суворо заборонено міжнародним законодавством вже понад сто років

Судове засідання щодо допита свідка у справі вбивства  Щербаня,  13 лютого цього року:  розцінюю не інакше є спробу влади зірвати переговори з Європейським союзом.  

Судове засідання Печерського райсуду  та завідомо неправомірні дії судді Оксани Царевич,  - все це, щоб в чергове продемонструвати неповагу до законності, правопорядку та європейських цінностей.

Суддя, яка діє іменем України, не лише прямо порушує вимоги чинного законодавства, але застосовує таку заборонену світовим законодавством практику як «колективне покарання». Це стосується видалення з приміщення суду присутніх на засіданні народних депутатів, які почали протестувати.  Саме Царевич винесла ухвалу про видалення із залу всіх народних депутатів України, не розбираючись у питанні, хто саме на її думку порушив порядок та яким чином. Мушу нагадати суддям -     покарання групи людей через вигадане порушення когось із групи називається «колективним покаранням», яке суворо заборонено міжнародним законодавством вже понад сто років.

Крім того,   вершиною цинізму є  покарання Юлії Тимошенко за те, що вона відмовилася з’явитися у суд. Юлія Тимошенко не має змоги самостійно приїхати на процес, оскільки перебуває у незаконному ув’язнені. Пенітенціарна служба відмовилася доставляти її на процес, але суд, чомусь, карає не тих, хто  винен у цьому, а саму Тимошенко. Штраф має бути накладений на прокурора та керівництво Державної пенітенціарної служби, які не виконали свій обов’язок  - не  забезпечили її  перевезення.

За таких обставин Європейський союз, дотримуючись принципів законності та демократії, навряд чи зможе підписати з Україною певні угоди. Вчиняючи такі дії Президент Янукович іде на свідомий розрив із Європою з тим, щоб виправдати своє бажання «продати» Україну Російській Федерації.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.