УКРАЇНА СТАЛА СУЛТАНАТОМ (закінчення)

20 лютого 2013, 17:11
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
213

Найжорстокіша тиранія — та, що виступає під гаслом законності і під прапором справедливості. Шарль Монтескье Ібо вони народ, який втратив глузд, і немає в них смислу. Второзаконня, 32:28.

Чи виживе Україна після можливого воєнного вторгнення? Ситуація може піти по стопах Югославії: зростаюча нестабільність зможе звалити навіть саму Росію і призвести до загибелі всіх, якщо після Януковича українські олігархи і демократи не потрудяться осідлати хвилю народного патріотизму, щоб організувати масову мобілізацію для захисту «вітчизни». Враховуючи неповороткість путінської держави, такий сценарій розвитку подій може призвести до патової ситуації, що автоматично означатиме перемогу України. Без сумніву, оборонна війна швидше за все призведе до втрати Україною Криму і деяких південно-східних областей, що межують з Росією. Це стане дуже болючою втратою, але в той же час на фоні таких драматичних подій незалежна Україна нарешті консолідується і зможе вистояти в історичній перспективі.

Проте вже сьогодні ми можемо передбачити головні проблеми реконструкції країни після Януковича і здійснених ним та його партією великих руйнувань. Україна має відновитися згори донизу. Навіть поняття «радикальні реформи» не зовсім точно відображає той масштаб змін, котрі доведеться пережити Україні, аби вийти із залишеної нам «Руїни» політично сильною і оновленою, а не втомленою і закостенілою. Українцям доведеться заново відновлювати свою державу і встановлювати нову політичну систему.

Переклад з російської «ГоСТРИЙ пОГЛЯД»

Джерело: World Affairs, переклад на російську «ХВИЛЯ»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.