КРИКУНАМ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

23 лютого 2013, 12:14
Власник сторінки
Віце-президент ICC Ukraine. Освіта: КТІЛП (інженер механік); БДІНГ (організатор промвиробництва та капбудівництва), інша.
0
229

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВІД 21.02.2013

21.02.2013 в Клубі КМУ Інститутська 7 відбулось засідання координаційної ради при КМУ, на якому розглядався проект Закону України “Про внутрішню торгівлю”.

На такому засіданні я взяв участь перший раз і був просто шокований поведінкою багатьох членів цього консультативно-дорадчого органу КМУ. Культура людей нижче плінтусу перебивають секретаря, один одного, ніякого конструктивного підходу стосовно обговорення статей законопроекту. А висловлювання Ксенії Ляпиної щодо імітації роботи Мінекономрозвитку це як у воду … Можна подумати у Верховній Раді працюють? Ви там і імітуєте роботу своїми гаслами за народ, а у дійсності за себе. Також був здивований низькою підготовкою директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Гарбарука І. М., який на запит для чого цей Закон - відповідь млява та непереконлива. Якщо так завжди працює ця рада, то я би радив Миколі Яновичу її розігнати або брати з учасників гроші за оренду приміщень та обладнання. Дуже коротко малий бізнес він є малим бізнесом – стояти на базарі та продавати насіння у склянках, але одна людина дуже чітко підмітила як називатися малим бізнесом, коли людина продає хутрові шуби за десятки тисяч гривень.

Я цим законопроектом поінтересувався тільки 20.02.2013 і можу сказати зразу, що в ньому багато правових колізій та і норми статей цього законопроекту не відповідають іншим його статтям.

Наприклад:

- абзацем 6 пункту 1 статті 3 визначено, що не допускається втручання органів державної влади та інших в у діяльність суб’єктів торговельної та торговельно-виробничої діяльності, але у статті 15 визначаються умови виконання договорів між продавцем та покупцем і цим порушують норми Господарського та Цивільного кодексів України, якими передбачено тільки визначення істотних умов контракту, а решта положень контракту суб’єкти визначають на власний розсуд;

- положення пункту 8 розділу ІІ мені нагадують Республіку Білорусь, коли визначать перелік товарів, які забороняються продавати під час проведення масових заходів (це негативний вплив Митного Союзу на мозок наших владних персон);

- про комісійну торгівлю я мовчу взагалі, людина яка писала цей законопроект, або не розуміє, що таке комісійна торгівля або, що таке договір комісії та хто такі комітент та комісіонер, або некоректно визначила комісійну торгівлю.

На мій погляд законопроект потребує доопрацювання, приймати рішення щодо відхилення законопроекту від розгляду - рішення ради невірне і можу привести приклади чому.

Як можна контролювати торгівлю підакцизними товарами такими як алкоголь або тютюнові вироби – тільки через централізовану торгівлю цими товарами, а в кіосках, базарах, стихійних ринках необхідно заборонити продаж цих товарів, через які ці товари продаються дітям, продається контрафактний товар, товар який контрабандним шляхом попав в торговельну мережу тощо.

Теж саме стосується і продажу товарів харчування на цих базарах, в кіосках без забезпечення санітарних норм, холодильників і т.п.

Згадайте Ваню Салія, який перетворив Київ на базар, де стояли ці мафи скрізь, навіть Хрещатик був повністю в цих мафах про санітарний стан Києва я мовчу.

Крикунам від цієї ради хотів би сказати, що в законопроекті започатковано інтересний напрямок торгівлі – дистанційна торгівля і цей напрямок положеннями законопроекту необхідно розвивати не тільки через Інтернет магазини, але задіяти у таку торгівлю і мережі таких відомих брендів як Метро, Сільпо, Велика Кишеня, BILLА, Ашан, Городок тощо та обов’язково урахувати можливість здійснення розрахунків дистанційно через Інтернет.

Крім цього, вважаю, що Інтернет магазини мають відповідати за легітимність та сервісну підтримку товару – відсутність контрафактної продукції, а також контрабандної.

Мені здається, що необхідно підготувати Кодекс внутрішньої торгівлі, яким передбачити положення щодо організації внутрішньої торгівлі та виробничо-торговельної діяльності, а не втручатися в  договори, які укладають суб’єкти господарської діяльності. Цим Кодексом передбачити умови підтримки вітчизняного товаровиробника та умови стимулювання торговельної мережі за реалізацію товарів вітчизняного виробництва.

Коротко про засідання ради підприємців при КМУ.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.