Націоналісти підтримали громаду Вендичан у боротьбі проти свавілля вірмен

23 лютого 2013, 14:28
Власник сторінки
0
246

Націоналісти підтримали громаду Вендичан на Вінниччині у боротьбі проти свавілля місцевих вірмен

20 лютого 2013 року відбулися загальні збори жителів селища Вендичани Могилів-Подільського району Вінницької області. Громада вимагала притягнути до кримінальної відповідальності місцевих вірмен, що чинять злочини щодо місцевих мешканців. Також люди обурюються безкарністю й потуранням бандитам із боку правоохоронних органів та місцевої влади. Вінницька обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" підтримала вендичанців у боротьбі за відновлення законності і припинення свавілля представників вірменської національної меншини.

Це вже другі масові збори жителів селища, на які прийшли більше тисячі людей. Мешканці вимагають звіту представників правоохоронних органів щодо результатів слідства у справі побиття місцевого жителя, колишнього афганця Анатолія Юрчака місцевим бізнесменом Артаком Айрапетяном та його спільниками. Пана Юрчака було побито бейсбольними битами ледве не до смерті, внаслідок нападу він зазнав черепно-мозкової травми, струсу мозку та перелому кісток передпліччя. З часу вчинення злочину, що призвело до каліцтва людини минуло близько двох місяців, однак злочинців досі не притягнули до відповідальності. Люди наголошують, що міліція і прокуратура свідомо затягують слідство.

Саме бездіяльність правоохоронців змусила масово вийти на вулицю з протестом більшість мешканців селища, які готові до рішучих дій, аж до блокування автомобільних доріг. Люди доведені до відчаю свавіллям місцевого угрупування вірмен, що контролює місцевий бізнес і тероризує жителів селища та навколишніх сіл. Жителі Вендичан стверджують, що це не перший злочин вірменського угрупування. За словами місцевих мешканців, вже було зґвалтовано неповнолітню дівчинку, до місцевих українських бізнесменів і посадовців застосовували фізичну силу, а тих, хто намагається протестувати, залякують. Попри це, люди наголошують, що Артак Айрапетян вихваляється, що "вже купив місцеву міліцію і прокуратуру та нічого не боїться". В свою чергу Айрапетян намагається переконати громадськість, що це нібито цілеспрямований тиск на нього і таким чином його конкуренти намагаються забрати в його родини бізнес.


Громада Вендичан вимагає: притягнути А. Айрапетяна і його родичів-спільників до кримінальної відповідальності та позбавити їх права на проживання у смт. Вендичани. Під час мітингу до обурених людей вийшли відзвітувати місцеві правоохоронці: виконувач обов'язків начальника Могилів-Подільського РВ УМВС Ігор Соломон та начальник слідчого відділення Олександр Солдат. Утім, міліціянти так і не змогли пояснити людям причину затягування слідства і перебування на волі А. Айрапетяна та його спільників. Хоча таки зізналися, що зареєстрували 5 заяв про вчинення злочинів. Проте людям так і не повідомили, чи є підозрюваним у цих справах Айрапетян та його спільники. Вендичанці переконані, що міліція і прокуратура намагаються "спустити на гальмах" цю справу. Тому вони звернулися з прохання про захист до ВО "Свобода".

Відео з акції протесту: http://www.youtube.com/watch?v=nNrq8YsIz8Y

http://www.youtube.com/watch?v=UNKGdm4wgzM

Згодом на зборах було зачитано звернення жителів Вендичан до народного депутата України свободівця Андрія Мохника з проханням втрутитися у ситуацію, яке люди одностайно підтримали. Окрім цього, Вінницька обласна організація ВО "Свобода" триматиме це питання на контролі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.