Українська молодь втікає від "покращення" Партії регіонів за кордон

12 грудня 2012, 13:39
Власник сторінки
0
291

Українська молодь втікає від "покращення" Партії регіонів за кордон

За статистикою, багато української молоді емігрує за кордон, або хоче це зробити у недалекому майбутньому. Варто серйозно задуматися над причинами і наслідками цього явища. За даними центру соцопитування "Софія" більш як 50% української молоді у віці від 18 до 29 років готові емігрувати з України з перспективою залишитися за кордоном. За даними представництва Міжнародної організації з міграції, більш як шість мільйонів емігрантів у світі – українці, і вік половини з них – до 35 років.

Паралельно із цим в Україні щороку зростає кількість мігрантів – вихідців з країн Азії і Африки, що загрожує зміною національного обличчя України і поглибленням соціальних проблем. Отже з такими показниками ми ризикуємо залишитися без свого майбутнього. Якщо держава не сприяє самореалізації і забезпеченні умов для життя молоді, тим паче, найбільш активним і освіченим її представникам, така держава немає перспектив.

Причини такого стану: найменша серед країн Європи заробітна плата, майже абсолютна недоступність житла і працевлаштування, відсутність перспектив здобуття якісної освіти і професійної самореалізації, відсутність надій на стабільність у державі. Ключову відповідальність за критичний стан у цій сфері несе державна влада. Саме відсутність цілеспрямованої і послідовної державної політики у сфері захисту соціальних прав молоді спричинила такі катастрофічні наслідки.

Ці тенденції посилюються тотальним розчаруванням і байдужістю молоді щодо громадсько-політичних процесів в державі, зокрема виборів. Це не дивно, адже українська молодь, яка була рушієм змін під час революції Майдану, була зраджена помаранчевими політиками й покинута на призволяще із власними проблемами. Про чинну кримінально-олігархічну владу й поготів немає що говорити, її антиукраїнські і антисоціальні дії самі за себе говорять.

Однак при бажанні і політичній волі ситуацію можна змінити. Тут варто підключатися усім громадським структурам, ЗМІ, політикам з метою тиску на владу, визначення і реалізації пріоритету захисту соціальних і національних прав молоді, створення умов для її професійного і творчого розвитку.

Для цього необхідно: призначати на звільнені після люстрації влади випускників середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, тобто забезпечити перше робоче місце молодим фахівцям, відібраним за принципами порядності, патріотизму і професіоналізму. Запровадити державні пільгові кредити на придбання житла для молодих сімей. Забезпечити доступну освіту. Ухвалити і реалізувати державні програми патріотичного та фізично-спортивного виховання молодого покоління, адже коли буде фізично і духовно здоровою молодь, буде і сильною вся нація. Тільки з таким підходом ми збережемо нашу молодь і створимо умови для плекання нової української національної еліти
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.