Розділення Міністерства - відповідь на виклики часу

27 лютого 2013, 12:56
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
279
Розділення Міністерства - відповідь на виклики часу

Президент Віктор Янукович вирішив відродити Міністерство молоді та спорту. Чому це має бути зроблено вже зараз і які зиски з цього отримає молодіжна політика.

І ще раз хотів би повернутися до ініціативи Президента щодо розділення Міністерства освіти, науки, молоді та спорту. Я цілком підтримую таку пропозицію. Більше того, вважаю що така необхідність назріла вже давно.

За 2 роки існування об’єднаного Міністерства стало зрозуміло: у цьому тандемі програє як спорт, так і молодіжна політика. Упевнений, розділення вже найближчим часом дасть поштовх для реформування спортивної галузі. Україна має амбіційні плани – проведення чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів, чемпіонат Європи з баскетболу, заявка на Олімпіаду – а отже вже зрозумілий пріоритетний напрямок роботи.

Все сьогодні Президент дав завдання по відновленню дитячих майданчиків.
Необхідно протягом двох років модернізувати майданчики понад 28 тисяч шкіл та садочків. Чи можливо це? Думаю тепер, з чіткою відповідальністю згідно з новим розподіленням обовязків посадовців - ця настанова втілиться в життя навіть швидше

Окремо мене вразила доручення Уряду
сворити всеукраїнську «гарячу телефонну лінію» з питань захисту сімей з дітьми, яка забезпечить термінове реагування органів державної влади та установ на порушення прав дітей, випадки насилля над дітьми. Адже сьогодні тисячі дітей лишаються наодинці постійно трапляються трагічні випадки, зокрема, безкарне знущання однолітків, жорстоке поводження батьків з дітьми.

Окремо зазначу важливість розділення Міністерства для регіонів. Відомства, що функціонують окремо сприятимуть збереженню кадрів та матеріально-технічної бази, збереженню інфраструктури на місцях.

Підсумую, пропозиція Президента Віктора Януковича відповідає вимогам часу та є важливим кроком у реформуванні освітянської галузі та молодіжної політики
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.