Радіоактивна зима

28 лютого 2013, 09:42
Власник сторінки
0
460

Зима ще не закінчилась, сніг ще не розтанув.. На жаль, цього не скажеш про асфальт на міських дорогах. Складається враження, що вони руйнуються ще швидше ніж після минулих зим.

Розум підказує – у всьому винний неякісних ремонт шляхового покриття. Натомість комунальники заявлять, що всьому виною складні погодні умови.

Традиційно після кожної зими рівненські дороги вкриваються ямами та вибоїнами. Їх комунальники натхненно латають майже всю весну. Навіть стаття видатків є – на ямковий ремонт дорік. Знаю, ви скажете, що в європейських країнах взагалі немає терміну "ямковий ремонт". Там шляховики замінюють цілу ділянку асфальтного покриття. Але у нас не Європа. Мешканцям географічного центру до європейських стандартів ще працювати і працювати.

Проте зараз мова йде не проте. Після зими дороги псуються кожного разу. Але тут є свої але... Не перебільшуватиму, не в мене одного склалось враження, що цьогоріч дороги постраждали чи не найбільше. В чому ж причина? Комунальники у всіх ЗМІ заявляють, що виною тому погодні умови. Мовляв з такими примхами погоди жодне покриття не витримає.

А ви думали? Рівне – воно ж за полярним кругом розташоване, де люті морози розгризають навіть бетон. Гарне виправдання. Могло б бути. Одначе цьогоріч надто лютих морозів якраз було не багато. Минулорічна зима, приміром, лютувала холодніше.

А цьогоріч більше схоже на постійну відлигу.

Пам’ятаєте, як "якісно" взимку чистили дороги? Не тільки в Рівному, а й взагалі в Україні. Що там говорити коли навіть столицю замітало. Та ж сама тенденція і з "якісним" будівництвом автошляхів. Добре пам’ятають рівняни, як дорогу на Соборній вкладали мало не в перші морозні дні осені. І так у всьому. Чого ж тоді дивуватися, що все руйнується?

Дивує інше. Чиновники відкрито визнають, що дороги жахливі. Тим самим виписують собі карт-бланш не робити нічого й надалі. Вони знахабніли настільки, що перестали навіть відбріхуватись. Хто їх покарає за без діяльність? Вони впевнені – ніхто.

Хоча хіба в дорогах в нашій країні лише проблема? Вони просто стали дзеркалом всієї ситуації в країні. Бо руйнують і розкрадають у нас не тільки дороги, а й всю країну. А ми бурчимо, біжимо ремонтувати розбиту підвіску і сунемо далі. Хто зна в яке бездоріжжя? І чи буде звідти шлях назад?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.