Не переходити межу

02 березня 2013, 16:43
Власник сторінки
0
399
Не переходити межу

Хочеш вижити - не переходь межу.

Мабуть, багато хто зі мною погодиться, що бізнес штучно загоняють в тінь. Це і система відкатів, і не прозорі тендери, і ухил від податків. Не секрет, що, якщо бізнесмен буде сплачувати всі податки і працювати по-чесному, його бізнес прогорить за кілька місяців. Адже, існує чимало хитрощів, щоби виживати. Це питання не лише виживання бізнесмена (роботодавця), це також питання працевлаштування (робочі місця). Виживає бізнесмен, виживає роботодавець - є робочі місця. Тому, приховують прибуток, створюють псевдо-"приватна особа підприємець" на єдиному податку. Роблять псевдо-доброчинні перерахування для пільгового оподаткування. Працівників або не оформлюють, або в кращому випадку - на "мінімалку". Якщо "хазяїн" бізнесу оформить інвалідність або візьме на роботу інваліда - матиме пільги. Просять працівників написати заяви на пів-ставки. Ну, зрозуміло, що хлопці-олігархи крупного бізнесу реєструють свої хвірми в оффшорах. Aле, це інша історія - історія "імєнія" всіх-всіх-всіх. Повернемось до звичайних бізнесменів, так би мовити, середнього класу. Їх вертлявість можна десь зрозуміти. Кому підуть сплачені податки? І як тоді виживати, якщо будеш все сплачувати? Це ж і робочі місця теж...  

Звичайно, я не підтримую систему "тіньового бізнесу", ухилу від податків. Це змушено. Звичайно, що тут треба говорити про нормальну податкову систему, про інші відносини "середній/малий бізнес - держава".

Але, на цьому шляху не варто переходити межу, коли за ради вже виключно шкурного інтересу починаєш "імєть" власних працівників. Позбавляєшся вагітних, або відмовляєш у працевлаштуванні. Є межа.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.