ПАМ"ЯТНИКУ КНИЗІ БУТИ!ЧИ ПОРУЧ ІЗ СКУЛЬПТУРОЮ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ?

04 березня 2013, 18:21
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
255

ІДЕЯ ПАМ"ЯТНИКА УКРАЇНСЬКІЙ КНИЗІ ПЕРЕВЕРШИЛА МОЇ ІДЕЇ ПАМ"ЯТНИКІВ ГАЛУШЦІ,ОГІРКУ ТА ...ЗАКОХАНИМ

              ПАМ»ЯТНИКУ КНИЗІ-БУТИ!
Маловідомий факт.Обамі найбільше допомогла українка,точніше американка українського походження П.Пріцкер,батько якої Микола ще в 1902 році в Чикаго відкрив юридичну фірму.А українській книзі має унікальний шанс допомогти фундатор благодійного фонду «Нові традиції»,Герой України Сергій Бондарчук,який разом із командою продумав унікальну акцію-розробку та встановлення пам»ятника Українській Книзі!Чим «заткнув за пояс» автора цих рядків,який додумався лише до появи пам»ятника галушці в Полтаві та огірку в Ніжині та закоханим на Київщині.
    А ще Сергій Бондарчук укотре запросив письменників на Міцжнародне свято письменників в ресторан «Старе Запоріжжя».Серед них були і гарна співачка Марічка Бурмака, і класики перекладу,літературної критики ,і славнозвісний Василь Шкляр, і іскрометний автор козульок та історичних творів Юрій Луканов,і директор видавництва «Дуліби» прозаїк Марина Гримич,і відома дитяча письменниця Лариса Ніцой,яка разом із професором та естрадним діячем Володимиром Шинкаруком талановито і душевно провела цей вечір.
  І саме вони й запропонували гостям розглянути макет пам»ятника Українській Книзі ,на якій дівчинка,сидячи на книгах,ще й читає,напевно,чудове видання українського письменника. Цікаво,що пам»ятник Книзі буде на голову вище дорослого,символізуючи те,що навіть маля,читаючи елементарну азбуку вже на голову вище будь-якого «веливозрастного Обломова» чи сучасної жертви комп»ютерних стрілялок,які книги навіть у руках не тримали.
     Пам»ятник пропонується встановити неподалік від величної скульптури Тараса Шевченка,напроти факультету філології. Напевно,він стане талісманом для багатьох школярів та студентів,які ,йдучи здавати іспити,доторкнуться до нього на щастя.
      Дуже важливо,що він буде встановлений за благодійні,фактично народні кошти .І як зазначають організатори,прізвище кожного,хто перерахує хоч п»ять гривень,навічно залишиться в історичних аналах.Тож я вже зібрався пожертвувати 500 гривень.Це не так багато,але щиро і від душі.
    Із вдячністю до вже згаданих організаторів вечора Лариси Ніцой та Володимира Шинкарука,які змогли запалити своєрідну свічу поваги до книги серед запрошених,більшість з яких до того ж підписали офіційного листа щодо виділення території в Парку Шевченка для встановлення відповідного пам»ячника.
   Символічно,що це свято відбулося напередодні 199-го дня народження Великому Кобзарю.І якщо ми встигнемо із пам»ячником до його 200-річчя,то це буде справжній подарунок вічно живому Тарасу Григоровичу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.