Блокування ради як метод протидії «тісним обіймам» Путіна-Януковича

05 березня 2013, 12:01
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
200

Наше сьогоднішнє блокування парламенту – це протидія беззаконню та абсолютному свавіллю. Сьогодні влада взагалі не веде дискусію у правовому полі, а діє лише силою. Протидіяти силі беззаконня можна


Коли в державному механізмі руйнується баланс противаг різних гілок влади – відбувається  узурпація. У суспільній свідомості відбувається хибна підміна понять: одноосібно створюване беззаконня сприймається «як сильна керівна рука».  За таких обставин повністю стирається грань між «вони наводять порядок» та «вони зводять рахунки». А відтак жертва розправи може видаватися за «покараного злочинця».  Враховуючи сьогоднішній тотальний режим віджиму моральних та матеріальних статків населення, при правильному маніпулюванні свідомістю громадян нинішній режим Януковича планує протриматися тривалий час.

Безперечно, Верховна Рада уже давно перестала бути самостійним законодавчим органом. А різні спроби тиску на окремих депутатів почалися ще за часів Кучми, коли радою керував Литвин. Тоді вперше було «стушковано» пропрезидентську більшість. Проте методика від того часу до тепер кардинально трансформувалася. Спочатку йшли по наростаючій суми підкупу  грошима за перехід до провладної більшості. Потім почалися додаватися державні посади до розрахунку та дольова участь у розподілі бюджетних коштів, преференції бізнесу тощо.

Коли матеріальна корупція досягла квінтесенції і «безголова» рада проголосувала все необхідне для зосередження влади в руках президента – потреба матеріальних затрат у підкупі депутатів повністю відпала. Сьогодні депутатів заганяють у «стійло» більшості зовсім іншими методами – тиском, залякуванням та позбавленням депутатського мандату.

Проблеми з депутатством Балоги та Домбровського – то були перші дзвіночки, пробні маркери (говорячи їхньою мовою оригіналу – «обкатка схеми»). Нинішня справа з позбавленням мандата Власенка – це можливість психологічного тиску на усіх без винятку депутатів. Адже мандата позбавляють людину, прізвище якої відоме у всій Європі через політичний процес над Юлією Тимошенко! Позбавляють у той самий час, коли Янукович нещодавно відвідав Брюсель з намірами подальшої співпраці з Євросоюзом!  Це – не випадковість, не помилка, це – продумана, підготовлена гра на грані фолу! Це – відкрита демонстрація сили! Мовляв, якщо правозахисника Тимошенко можна позбавити мандата (без огляду на наслідки у стосунках із Європою), то щодо інших депутатів і подавна. Мета одна: залякати кожного поодинці і змусити працювати у більшості.

Схоже, що і часи підкупу та простого тиску на бізнес та родини депутатів відійшли в історію «брудного парламентаризму». Справді уже розпочалася сучасна  ера від Януковича: «Хто заважає ?– Відібрати мандат».  Мета позбавлення Власенка мандата  різновекторна: по-перше, зробити вразливим кожного депутата, а відтак більш лояльним до влади; по-друге, вкотре продемонструвати Європі український правовий нігілізм та викликати роздратування у євро-комісарів; як наслідок -  по-третє, виконати підпільне завдання різних агентів Кремля (Колісниченків-Ківалових) – поставити Україну на міжнародній арені у безвихідь, відштовхнувши від Європи, та «задушити нас в тісних обіймах» митного союзу Путіна.

 Наше сьогоднішнє блокування парламенту – це протидія беззаконню та  абсолютному свавіллю.  Сьогодні влада взагалі не веде дискусію у правовому полі, а діє лише силою. Протидіяти силі беззаконня можна лише силою примусу  виконувати закон – це і є нашою основною метою блокування парламенту.  І наша сила протидії буде повністю адекватною силі тиску влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.