Білоцерківський виконком у с… (у скороченому складі засідав)

05 березня 2013, 20:37
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
258
Білоцерківський виконком у с… (у скороченому складі засідав)

Після скорочення чисельності непомітно, щоб виконавчий комітет запрацював якось більш продуктивно чи по-новому.

Засідання виконавчого комітету, яке відбулося 26 лютого, вирізнялося новизною. За підковоподібним столом було незвично просторо. Мало того, що зі складу було виведено трьох членів виконкому, так і ще декілька чоловік проігнорували засідання, щоправда, міський голова з поважної причини (нарада в області).

Розгляд порядку денного не викликав особливих питань та дискусій. Із найбільш цікавого вирішили: розібрати зруйнований ангар на території вантажного авіаційного комплексу в Гайку; надати дозвіл на розробку проектно-кошторисної документації, згідно з якою буде проведено капітальний ремонт дамби середнього водосховища, що поблизу старого млина; видати ордери на квартири.

Більш жваві обговорення розпочалися, коли до трибуни підійшов начальник управління УЖКГ Олександр Ореховський. Річ у тім, що рекламні агентства і підприємці ФОПи регулярно просять виконком надати дозвіл на розміщення нових конструкцій-рекламоносіїв. Найбільше підприємці хочуть заробляти грошей за допомогою бігбордів та перетяжок (полотнище над проїжджою частиною вулиць). Декілька місяців діяв мораторій на розміщення нових конструкцій, та цього разу справа зрушила з місця. Олександр Ореховський на виконання протокольного доручення виконкому дав довідку, і присутні дізналися, що у місті налічується 446 рекламних носіїв, з яких – 204 бігборди. Від їх розміщення бюджет міста отримав у минулому році 1299000 гривень (2011 р. – 1275000 грн.). Є дебіторська заборгованість власників конструкцій перед містом, яка склала на сьогодні 95473 грн. Ореховський наголосив, що конструкції не тільки встановлюються, але й демонтуються. Так із 10.02.2013 було демонтовано 30 одиниць носіїв реклами.

Найбільш жвавим лобіюванням встановлення різноманітних бігбордів виступив заступник міського голови Валерій Гнатюк: « В умовах дефіциту бюджету міста у 60 мільйонів гривень ми маємо толерантно ставитися до подібних прохань. Нам зараз допоможуть будь-які залучені кошти.» Один із членів виконкому запропонував підвищити тарифи на розміщення реклами, на що пролунала відповідь: «Ціни підвищилися місяць назад.» Коли питання поставили на голосування, то виявилося, що достатніх голосів «ЗА» воно не набирає. Лише після виключення пункту про розміщення бігбордів вздовж проспекту Князя Володимира виконком манірно сказав: «Таки так». Варто зазначити, що головних «антирекламщиків» на засіданні не було: Сергій Челноков попав у списки «скоротунів», а Петро Мороз і Іван Шилов останнім часом виконкомом манкірують. Позиції міської влади у виконавчому комітеті дуже посилилися. 

Вдруге оживилося засідання під час розгляду питання про демонтаж зелених насаджень. Підприємці бажають зрізати кілька кленів, щоб зробити стоянку для автомобілів перед магазином. Надалася довідка, що дерев у місті висаджується більше ніж зрізується. Можливо й так, але навіщо зрізати гарні клени? Щоб на стоянку можна було поставити на один автомобіль більше? Зараз вздовж головних транспортних артерій Білої Церкви активно відкриваються торгові точки, якщо кожному давати дозвіл на знищення дерев, то, боюся, під загрозою опиняться бульвари і ще багато зелених насаджень.

Після скорочення чисельності непомітно щоб виконавчий комітет запрацював якось більш продуктивно чи по-новому. Видається, що просто у цьому органі хтось розчищає місця для нових членів. Для кого, буде видно трохи згодом. Депутати фракцій ПР, «Фронту змін» та «Батьківщини», як Сергій Сосєдов, завжди готові сказати владі «ТАК».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: влада,Біла Церква,виконком
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.