Закон однаковий для всіх

06 березня 2013, 19:37
Власник сторінки
0
257
Закон однаковий для всіх

Проте законотворець Власенко вважав, що його організм перебуває понад законом

І помилився. Закон довів протилежне.

Власенко мав 90 днів від часу вступу у дію "Закону про адвокатуру і адвокатську діяльність", аби здати своє адвокатське посвідчення. Однак передбаченим правом він, вочевидь, скоритися наміру не мав.


Отже, ким насправді був Власенко – адвокатом чи захисником – визначив суд. Рішення суду можна сприймати по-різному, називати його замовним...

А проте, захисник не має права заходити в ізолятор підсудного(-ої). Адвокат таке право має, а відповідно – може провести зі своїм клієнтом необхідну розмову, зібрати необхідні документи. І адвокат Власенко не міг не розуміти цієї різниці. А якщо не розумів, він не юрист.


Відколи у дію вступив "Закон про адвокатуру і адвокатську діяльність", Власенко в іпостасі народного депутата та в іпостасі адвоката чи не щоденно відвідував засуджену №1.

А в рамках прийнятого закону народний депутат не може працювати адвокатом.

"Закон про адвокатуру і адвокатську діяльність" вступив у дію 15 серпня 2012 року і надавав 90 днів – до 15 листопада 2012 року, – Власенкові визначитися зі своїм адвокатським посвідченням. До визначеного терміну він своє посвідчення не здав.


Більше того, склавши присягу народного депутата 12 грудня 2012 року, Власенко, як слушно зазначив провідний український блогер Борис Кушнірук, був зобов'язаний упродовж трьох днів до 15 грудня 2012 року написати заяву про відмову від адвокатської діяльності. Це він був зобов'язаний зробити як законопослушний громадянин, народний депутат і як зразок для наслідування своїм електоратом.

Власенко закон знехтував.

Закон поставив Власенка на місце, визначене Конституцією України.


 Finita la comédie ala Vlasenko

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Власенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.