МИТНА ВАРТІСТЬ ТОВАРУ

07 березня 2013, 19:12
Власник сторінки
Віце-президент ICC Ukraine. Освіта: КТІЛП (інженер механік); БДІНГ (організатор промвиробництва та капбудівництва), інша.
0
340

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

На засіданні Громадської ради при Держмитслужбі, яке відбулось 06.03.2013, черговий раз порушувалось питання щодо визначення митної вартості імпортних товарів.

Це питання постійно обговорюється не тільки українськими суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, але і під час проведення зустрічей, на яких я був неодноразово із співробітниками таких дипломатичних установ, як Посольство США, Франції, Італії, Греції, Бюро делегата німецької економіки, Польщі, Норвегії, Туреччини.

Але пропоную бути щирими по відношенню один до одного.

Митним кодексом ретельно виписано порядок визначення митної вартості товару, а також чітко визначено перелік документів, який необхідно надавати митниці для здійснення митного оформлення товару. І що??? Які проблеми заздалегідь їх підготувати, провести роботу по цьому питанню з митним органом. Все прописано!!!

У такій ситуації пригадую слова В. С. Висоцького – “А если дуб как дерево, родился баобабом, то будет баобабом тыщу лет, пока помрет”.

З цього засідання вийшов задоволений тим, що моя пропозиція щодо підписання Угод Держмитслужби з митними органами інших країн та підписання Угод Держкомстату з органами статистики іншими країн щодо обміну інформацією стосовно імпорту та експорту співпала з мисленням та діями Держмитслужби у цьому напрямку.

Це надасть можливість забезпечити аналіз експорту і імпорту з одної країни в іншу різними органами (на сьогодні це здійснює тільки Держмитслужба та Держкомстат України) і у разі різниці обсягів по групах або позиціях можливо визначати критичні позиції по товарах з питань уникнення оподаткування. І на це можливо впливати, а це надходження до бюджету.

Хотілось би доповнити, що суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності самі порушують митне законодавство, а потім порушують питання щодо щого???

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.