Коли нас чекає надзвичайний стан?

09 березня 2013, 15:19
Власник сторінки
0
869
Коли нас чекає надзвичайний стан?

Про пріоритети, або про фобії


На засіданні КабМіну  було одностайно підтримано рішення "Про внесення змін до деяких законів України з питань національної безпеки". 

Насправді, це ширма. Уряд вимагає вводити надзвичайний стан, якщо "виникне ситуація, що порушує нормальну діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування".

Якщо хтось удумає протестувати, можна запровадити надзвичайний (військовий) стан. Стає дедалі очевидніше, що навряд буде можливість змінити антинародну систему в правовому полі. Система - це болото, яка намагається всмоктати все, що може дати інший шлях. Замарати все і вся навколо себе. І діяти проти цієї системи у правовому полі - це означає банально вимаратись. Я впевнений, що рано чи пізно настагне такий час, коли люди знову підіймуться. І не обов'язково "ЗА", а скоріш за все "ПРОТИ". Але підіймуться. Хтось зорганізує, проплатить, підігріє. А може буде об'єднавча ідея, лідери. Я не берусь прогнозувати данні аспекти соціально-політичної свідомості, бо тут все туманно. Але абсолютно очевидно, що у законний спосіб "вони не підуть". І не буде, та й вже і зараз не існує іншого шляху - тільки нарватись на "надзвичайний стан". 

Як поведе себе армія, МВС та СБУ? Залежитемить від кількості протестуючих ширнармас, від якості організації протестів. Ну і, звичайно, від процесів формування Нації - бо Націю вже не перемогти.

Прикметно, що КабМін відмовився розглядати й переніс на невизначений термін надзвичайно важливі питання, які потребують негайного вирішення. Наприклад, уряд не захотів розглядати питання про виконання першочергових заходів щодо інтеграції в ЄС на 2013 рік; про стан підготовки до проведення весняно-польових робіт; про готовність органів виконавчої влади до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов'язані із затопленням територій. Водночас Кабмін і далі розглядає питання щодо забезпечення функціонування українофобського закону "Про засади державної мовної політики".

Уряд продовжує ординську традицію, нарощуючи наступ на соціальні та національні права українців. Боячись реакції українського суспільства, режим Януковича-Азарова намагається заборонити українцям висловлювати свої протести шляхом внесення змін до законодавчих актів та готується до введення в країні надзвичайного стану.

А якщо вийде не кілька тисяч, а мільйон-півтора? Надзвичайний стан?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.